Tampereen kauppahallin perinteikäs kalakauppa kasvaa taas – ottaa nyt haltuun toisenkin Prisman kalatiskin

Uusi toimipiste on Nygrenien toinen Tampereen kauppahallin ulkopuolella.

Tältä näytti Pirkkalan Prismassa marraskuussa 2020, kun Kalaherkut Nygren kertoi avaavansa saman vuoden lopussa ensimmäisen toimipisteensä Tampereen kauppahallin ulkopuolelle. Kuvassa yrittäjät Valtteri (vas.) ja Verneri Nygren. Huhtikuun 1. päivä Kalaherkut Nygren aloittaa toimintansa Lielahden Prismassa Tampereella.

28.3. 6:00

Aamulehti

Kalaherkut Nygren kasvaa Tampereella. Perheyritys ottaa perjantaina vastuulleen Lielahden Prisman kalatiskin.

Kalaherkut Nygren kertoi loppuvuonna 2020 laajentavansa toimintansa ensimmäistä kertaa Tampereen kauppahallin ulkopuolelle, Pirkkalan Prismaan. Perjantaista alkaen yrityksellä on toinenkin toimipiste kauppahallin ulkopuolella.

Valtteri Nygren kertoo, että Lielahden Prisman kalatiskin haltuunotto on jatkoa yhteistyölle Pirkanmaan Osuuskaupan kanssa.

”Olemme olleet vuoden päivät Pirkkalassa. Siellä olemme saaneet tosi hyvän vastaanoton. Ihmiset ovat tykänneet, että olemme saapuneet heitä lähemmäs ja helpommin saavutettaviksi.”

Neljä työntekijää

Pirkkalan Prisman kalatiski työllistää neljä työntekijää. Lielahdessa yritys lähtee Valtteri Nygrenin mukaan liikkeelle samantyylisellä kokoonpanolla.

Uusi toimipiste tarkoittaa uusia työntekijöitä. Kala-alan osaajat ovat Nygrenin mukaan harvassa. Yritys on kuitenkin valmis kouluttamaan uusia työntekijöitä. ”Vahva rekrytointi on ollut päällä.”

Verneri Nygren kertoo, että Lielahden toimipiste toimii aluksi Pirkkalasta tutulla konseptilla. Ensin edessä on pieni brändiuudistus.

Lielahden Prismaan suunnitteilla oleva remontti muuttaa toteutuessaan isosti myös kalakaupan. ”Silloin on luvassa jotain uutta ja mullistavaa”, Verneri Nygren sanoo.

Kalaherkut Nygren

Mikä: Vuonna 1986 perustettu tamperelainen perheyritys, joka valmistaa ja myy kalaa sekä kalatuotteita.

Missä: Tampereen Kauppahallissa, Pirkkalan Prismassa ja 1. huhtikuuta alkaen myös Lielahden Prismassa. Kauppahallissa myös äyriäis- ja samppanjabaari La Marée yhteistyössä 4 vuodenaikaa -ravintolan kanssa.

Talous: Liikevaihto 2,5 miljoonaa ja liiketulos 153 000 euroa vuonna 2021.

Nopeita liikkeitä

Uusi toimipiste on yrittäjien mukaan askel lähemmäs kuluttajia. Valtteri Nygren sanoo, että se on myös liiketoiminnan toteuttamisen mahdollistaja. ”Meidän hullut ideat tarvitsevat asiakkaita. Mitä laajemmin pystymme niitä asiakkaille tarjoamaan, sitä parempi.”

Avajaispäivänä perheyritys aikoo tempaista ja jakaa tuhat kiloa silakkaa sekä ämpäreitä uudessa toimipisteessään.

Perheyritys on puolentoista vuoden välein ilmoittanut uusista toimipisteistä. Onko taas pian odotettavissa uusia uutisia? ”Me olemme aika nopeita kyllä liikkeissämme”, Valtteri Nygren sanoo.

Myymälöiden lisäksi perheyrityksen tärkein tavoite on oman tuotantolaitoksen perustaminen. Se voisi Valtteri Nygrenin mukaan tapahtua puolentoista vuoden sisällä. Yritys kehittää myös valmisruokakonseptia.

Kala kallistuu

Monen ruoan hinta on kallistunut rajusti viime kuukausina. Hinnannousu näkyy myös kalakaupassa. ”Esimerkiksi lohen hinta on ollut kovasti nousussa”, Valtteri Nygren sanoo.

Lue lisää: Kävimme ruokakaupassa läpi 25 tavallisen tuotteen hinnat nyt ja vuosi sitten – Katso hätkähdyttävät erot: suomalaisten kestosuosikissa jopa 45 prosentin kasvu

Asiakkaat ovat Nygrenin mukaan reagoineet hinnannousuihin esimerkiksi kokeilemalla uusia kaloja. Verneri Nygren kertoo, että yritys etsii uusia vaihtoehtoja.

Vera Nygren sanoo, että kalan hintaa saadaan laskettua monipuolisilla ratkaisuilla, esimerkiksi rakentamalla kokonaisuuksia eri raaka-aineista.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut