Kävimme ruokakaupassa läpi 25 tavallisen tuotteen hinnat nyt ja vuosi sitten – Katso hätkähdyttävät erot: suomalaisten kestosuosikissa jopa 45 prosentin kasvu

Osa tutuista ruokatuotteista maksaa kaupan hyllyllä nyt jopa kymmeniä prosentteja enemmän kuin vuosi sitten. Aamulehti vertaili 25 tuotteen hintoja vuodentakaisiin maaliskuussa 2022. Asiantuntijan mukaan hintojennousu tulee vain kiihtymään. ”Tullaan puhumaan prosenteista, joihin ei viime vuosina ole totuttu”, Sari Forsman-Hugg sanoo.

Tampereen Kalevan Prisman päivittäistavarapuolen päällikkö Heidi Partanen hyllytti kahvipaketteja torstaina aamupäivällä. Kahvi on yksi niistä ruokatuotteista, joiden hinta on kallistunut rajusti vuodentakaisesta.

18.3. 5:00

Aamulehti

Tuttujen ruokatuotteiden hinnat ovat nousseet kauppojen hyllyillä jopa kymmeniä prosentteja vuodessa.

Muun muassa kahvin, tomaatin ja maitorahkan kaksinumeroiset hinnannousut hinnanmuutokset ilmenevät Aamulehden vertailussa, jossa käytiin läpi ruokaostosten kuitteja maaliskuulta 2021 ja 2022. Osan tuotteiden, esimerkiksi kauramaidon ja riisin, hinnat ovat sen sijaan 25 tuotteen vertailun mukaan säilyneet ennallaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut