Öljyn hinta halpeni alimmalle tasolleen sitten helmikuun lopun – katso tästä pörssin liikkeet tiistailta

Aasiassa pörssipäivä oli taas laskuvoittoinen, Euroopassa laskua oli vähemmän.

15.3. 19:33

Öljyn hinta jatkoi laskuaan tiistaina. Pohjanmeren Brent-viitelaadun hinta laski alle 100 dollariin tynnyriltä, kun se kävi viime viikolla korkeimmillaan yli 130 dollarissa.

Sekä Brentin että WTI-viitelaadun hinta oli tiistaina noin kahdeksan prosentin laskussa. Muutamassa päivässä laskua on tullut jo useita kymmeniä prosentteja.

Öljyn hinta on nyt suunnilleen samalla tasolla kuin helmikuun lopulla juuri ennen Venäjän hyökkäystä Ukrainaan.

Lue lisää: Näin Ukrainan sota vaikuttaa suomalaisten kukkaroon: ”Ei ole mahdottomuus, että bensan litrahinta nousisi kolmeenkin euroon”

Lue lisää: Nämä tuotteet kallistuvat juuri nyt todella voimakkaasti – Vertaa hintoja

Ukrainan sota sai öljyn hinnan voimakkaaseen kasvuun, sillä Venäjä on merkittävä öljynviejä ja länsi on vähentänyt venäläisen öljyn ostamista. Venäjän ja Ukrainan viime päivien rauhanneuvottelut ovat kuitenkin painaneet hintaa alas, kuten myös Kiinan pahentuneen koronatilanteen aiheuttamat odotukset Kiinan talouskasvun hidastumisesta.

Raakaöljyn hinnan laskeminen tuo ainakin väliaikaista helpotusta kuluttajille, sillä öljyn hinnan nousu on näkynyt myös bensiinin ja dieselin voimakkaana kallistumisena. Toisaalta Kiinan koronasulkujen pitkittyminen voi pahentaa kansainvälisten tuotantoketjujen ongelmia ja sitä myötä lisätä inflaatiopaineita.

Helsingin pörssissä laskupäivä

Euroopan pörsseissä tiistaipäivä oli lievästi laskusuuntainen. Helsingin pörssin yleisindeksi sulkeutui 1,5 prosenttia miinuksella. Euroopan keskeisissä pörsseissä Frankfurtissa, Pariisissa ja Lontoossa päivä päättyi miinukselle, mutta vain täpärästi. Maanantai oli Euroopan pörsseissä nousuvoittoinen.

Yhdysvalloissa keskeiset indeksit puolestaan avautuivat tiistaina runsaan prosentin nousuun.

Aasiassa ja etenkin Kiinassa pörssit laskivat jyrkästi. Hongkongin pörssin tunnetuin indeksi Hang Seng sulki yli 5,7 prosenttia laskussa. Myös maanantaina indeksi päätyi viiden prosentin laskuun.

Myös Shanghain ja Shenzhenin pörssit sulkeutuivat jyrkkään laskuun. Sijoittajia on huolestuttanut muun muassa Kiinan koronasulku, joka on pistänyt säppiin teknologia-alalle tärkeän Shenzhenin suurkaupungin.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut