Robit irtisanoi toimitus­johtajansa: Tommi Lehtonen väistyy välittömästi, tilalle talousjohtaja Arto Halonen

Hallituksen puheenjohtaja Harri Sjöholm sanoo, että hallitus pohti toimitusjohtajan vaihtamista jo viime vuonna.

Arto Halonen (vas.) nousee Tommi Lehtosen tilalle Robitin toimitusjohtajaksi. Halonen kuvattiin tammikuussa 2022 ja Lehtonen heinäkuussa 2021.

15.3. 14:40 | Päivitetty 15.3. 16:33

Aamulehti

Porakalustovalmistaja Robit on irtisanonut toimitusjohtajansa. Ensin varatoimitusjohtajana ja sitten toimitusjohtajana lempääläläisyhtiötä johtanut Tommi Lehtonen jättää paikkansa välittömästi.

Lehtosen tilalle toimitusjohtajaksi on nimitetty Arto Halonen. Hän aloittaa toimitusjohtajana heti tiistaina. Halonen on aiemmin toiminut yhtiön talousjohtajana ja operatiivisena johtajana.

”Tuntuu hyvältä, että hallitus näki minut luottamuksen arvoiseksi”, Halonen sanoo valinnan julkistuksen jälkeen.

Robitin hallituksen puheenjohtaja Harri Sjöholm sanoo, ettei Lehtosen irtisanomiseen liity draamaa. Sjöholmin mukaan toimitusjohtajan vaihtuminen ei myöskään ole seurausta yksittäisestä tapahtumasta, eikä se ole hetkellisen päätelmän tulos.

”Asiaa on hallituksen toimesta jonkun aikaa tässä jo, siis jo viime vuoden puolella, pohdittu ja tarkasteltu”, Sjöholm sanoo.

Aamulehti ei tavoittanut Lehtosta tiistaina iltapäivällä.

Robit oyj

Mikä: Lempääläläinen porakalustovalmistaja. Myy porakalustoa kaivosteollisuuteen, rakentamiseen, geotekniikkaan ja kaivonporaukseen. Markkinajohtaja Suomessa. Alan ainoa kotimainen valmistaja.

Missä: Perustettu Lempäälässä vuonna 1985. Muun muassa tuotekehitys on keskitetty Lempäälään, joka on myös yhtiön päätoimipaikka. Tuotantoyksiköt Suomessa, Etelä-Koreassa, Australiassa ja Englannissa. Yhdeksän omaa myynti- ja palvelupistettä sekä myyntiverkosto yli 100 maassa.

Talous: Liikevaihto 100,8 miljoonaa ja tilikauden tulos 886 000 euroa vuonna 2021.

Työllistäjä: Työntekijöitä 272 kesäkuun 2021 lopussa. Työntekijöistä 64 Lempäälässä.

Oikea rooliprofiili

Robit on Sjöholmin mukaan nyt saavuttanut historiassaan tietyn pisteen ja avannut uuden lehden. ”Iso tavoite, sata miljoonaa liikevaihdossa, on nyt täytetty. Nyt lähdemme katsomaan yritystä eteenpäin.”

Sjöholm viittaa yhtiön 200 miljoonan euron liikevaihtotavoitteeseen. ”Tähän tilanteeseen ja tulevaan kehitykseen ja kasvuun yhtiö on pohtinut, minkälainen on se henkilö ja rooliprofiili, joka vetäjällä on”, hän sanoo.

Robitin hallitus on Sjöholmin mukaan pohtinut asiaa etenkin yhtiön strategian näkökulmasta. ”Miten jatkossa sitä kasvua, ja ennen kaikkea taikasanaa, kannattavaa kasvua, toteutetaan.”

Lopputulema on Sjöholmin mukaan se, että Arto Halonen on oikea henkilö jatkokehittämään yhtiötä. ”Tämä päätös sai päivänvalon ja päätöksen, ja sitten se vaan toteutettiin.”

Arto Halonen

Syntynyt 1981 Espoossa.

Koulutukseltaan diplomi-insinööri ja kauppatieteiden maisteri.

Perheeseen kuuluvat vaimo ja kaksi lasta.

Harrastuksena erilaiset mailapelit ja kuntoilu.

Pieniä uusia painotuksia

Halonen sanoo, että Robit jatkaa strategiansa noudattamista, mutta pieniä uusia painotuksia voi tulla. Maailmantilanteesta Halonen sanoo, että Ukrainan sota aiheuttaa epävarmuutta toimintaympäristössä. ”Seuraamme tilannetta tarkasti.”

Arto Halonen aloitti Robitin talousjohtajana 7. toukokuuta 2020. Ennen Robitille siirtymistään hän oli johtotehtävissä Metso-konsernissa.

Tommi Lehtonen toimi Robitin toimitusjohtajana 24. huhtikuuta 2019 alkaen. Sitä ennen hän oli yhtiön varatoimitusjohtaja 1. tammikuuta 2018 lähtien.

Tämä oli päivittyvä uutinen.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut