Nokian Renkaat jatkaa renkaiden valmistusta Venäjällä – yhtiö kieltäytyy kommentoimasta asiaa

Nokian Renkaiden osake on menettänyt lähes puolet arvostaan. Parhaillaan yhtiö siirtää renkaita pois varastosta Venäjällä.

Nokian Renkaat on toiminut myös Ukrainassa vuodesta 2006 alkaen. Yhtiöllä on siellä noin 20 työntekijää. Arkistokuva vuodelta 2021.

9.3. 15:47

Aamulehti

Nokian Renkaat jatkaa renkaiden valmistusta Venäjällä. Yhtiö kertoo seuraavansa tarkasti pakotteiden ja vastapakotteiden asettamisia, ja varautuvansa erilaisiin vaihtoehtoisiin kehityskulkuihin.

Nokian Renkaat kertoi tilanteesta tiistaina 8. maaliskuuta verkkosivuillaan. Keskiviikkona yhtiö ilmoitti, ettei se toistaiseksi anna haastatteluja.

Nokian Renkailla on Venäjän Seuloskoissa tehdas, jossa valmistetaan 80 prosenttia yhtiön henkilöauton renkaista. Yhtiö on Venäjän suurin kulutustavaroiden viejä.

Lue lisää: Päivä 14: Ukraina vaatii tulitaukoa, jotta Tšernobylin ydinvoimalaan saadaan sähköt – EU lisäsi pakotelistalle venäläisiä parlamentaarikkoja ja oligarkkeja – Aamulehti seuraa

Arvosta sulanut puolet

Nokian Renkaiden mukaan toimitusajat asiakkaille ovat pidentyneet. Tämä johtuu siitä, että kuljetuskapasiteettia ei ole Venäjällä tarpeeksi. Lisäksi pula raaka-aineista uhkaa tuotantoa.

Liiketoimintaa haittaavat myös valuuttakaupan viiveet. Osa yhtiön asiakkaista ja tavarantoimittajista on joutunut vaihtamaan pakotteiden vuoksi pankkia.

Yhtiön osakkeen arvosta on sulanut lähes puolet muutamassa viikossa. Alimmillaan arvo oli viime viikon vaihteessa, jolloin arvo liikkui lähellä 14:ää euroa. Keskiviikkona iltapäivällä osake oli noussut 16 euron tuntumaan.

Lahjoitti 100 00 euroa

Yhtiö on kertonut jo aiemmin, että se on ryhtynyt kuljettamaan renkaita pois Venäjältä varastoihin, joissa ne ovat lähempänä asiakkaita Suomessa ja muualla Euroopassa. Kuljetuksiin yritetään saada vauhtia lisäämällä kuljetuskapasiteettia uusien palveluntarjoajien avulla.

Keskeistä tuotantoa on tarkoitus siirtää Venäjältä Nokialle ja Yhdysvaltoihin. Tästä on tehty päätökset jo viime kesänä.

Yhtiöllä on työntekijöitä myös Ukrainassa. Noin 20-henkiseen ryhmään ollaan yhteydessä päivittäin.

Nokian Renkaat sanoo tiedotteessa seuraavansa surullisena Ukrainan tilannetta ja toivoo nopeaa ratkaisua tragediaan. Yhtiö kertoo lahjoittaneensa 100 000 euroa Unicefille käytettäväksi sota-alueella olevien lasten auttamiseen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut