Tamperelaisyrityksellä on kunnianhimoinen tavoite: metsänkorjuu ilman pääkallomerkkejä – ”Metsiimme ruiskutetaan miljoonia litroja sinne kuulumattomia aineita”

Vuonna 2020 yhtiö kehitti ensimmäisenä maailmassa ureapohjaisen biohajoavan kantosuoja-aineen. Vuosittain Suomen metsissä käytetään noin 10 miljoona litraa kantosuoja-ainetta, mutta ennen JL Tuotteen Biodegra-tuotetta tarjolla ei ollut myrkytöntä, biohajoavaa ureapohjaista vaihtoehtoa.

Yhtiön hallituksen puheenjohtaja Arto Pajukko (vas.) ja liiketoimintajohtaja Jyri-Jukka Ääri kertovat, että yhtiöllä on kehitteillä kaksi uutta biohajoavaa metsätuotetta.

9.4.2022 6:00

Aamulehti

Metsäkemikaaleja sekä teollisuus-, pesula- ja autokemikaaleja Tampereen Hervannassa valmistavan yhtiön slogan on ”muutamme maailmaa tippa kerrallaan”. Yhtiön juuret löytyvät peräti 40 vuoden takaa.

Yrityskauppojen ja omistajavaihdosten jälkeen edelleen samalla nimellä toimiva JL Tuotteet oy valmistaa ja myy kemianteollisuuden tuotteita. Viime vuosina se on keskittynyt etenkin metsäkemian ja biohajoaviin tuotteisiin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut