Fazerin uusi makeistehdas aloittaa toimintansa vuonna 2025. - Talous - Aamulehti

Fazer suunnittelee uutta makeistehdasta – korvaisi nykyiset Vantaan ja Lappeenrannan tehtaat

Uusi tehdas aloittaisi toimintansa aikaisintaan 2025.

Elintarvikejätti Fazer suunnittelee investointia uuteen makeistehtaaseen Suomessa. Suklaalevyjä Fazerin makeistehtaalla Vantaalla 9. huhtikuuta 2013.

10.1. 14:38

Elintarvikejätti Fazer suunnittelee investointia uuteen makeistehtaaseen Suomessa. Toteutuessaan tehdas korvaisi yhtiön nykyiset makeistehtaat Vantaalla ja Lappeenrannassa.

Fazer käynnistää neuvottelut Vantaan ja Lappeenrannan tehtailla työpaikan sijainnin mahdollisesta muutoksesta aikaisintaan vuonna 2025. Päätös tehtaan mahdollisesta rakentamisesta ja sen sijainnista tehdään kevään aikana.

Uuden tehtaan on Fazerin mukaan määrä vastata tulevaisuuden kuluttajaodotuksiin, kehittää työskentelyolosuhteita ja parantaa energiatehokkuutta. Sen rakentaminen alkaisi vuonna 2023.

”Käynnistimme syyskuussa 2021 sisäisen hankkeen, jonka aikana on selvitetty vaihtoehtoja makeistuotantomme uudistamiseksi Suomessa. Nykyiset tehdasrakennukset ovat palvelleet meitä ansiokkaasti jo vuosikymmenien ajan. Uudenaikainen tehdas mahdollistaisi korkealaatuisen, kilpailukykyisen kotimaisen valmistuksen ja laajentumismahdollisuudet myös tulevaisuudessa”, kertoo Fazer Makeisten toimitusjohtaja Markus Hellström tiedotteessa.

Fazer-konsernin liikevaihto oli vuonna 2020 1,1 miljardia euroa ja sen palkkalistoilla on lähes 8 500 ihmistä. Yhtiö ei ole listautunut pörssiin, mutta konserninjohtaja Christoph Vitzthum sanoi viime vuonna asian olevan harkinnassa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut