Nämä yritykset saaneet yli miljoonaa euroa koronatukia Pirkanmaalla - Talous - Aamulehti

Nämä yritykset saaneet yli miljoonaa euroa koronatukia Pirkanmaalla, ykköspaikkaa pitää Väinö Paunu oy – ravintolat tuetuin toimiala

Yrityksille maksetaan nyt viidettä kertaa kustannustukia koronan takia, ja seuraavaa hakukierrosta valmistellaan. Toimialoista eniten tukea Pirkanmaalla on saanut ravintola-ala.

Väinö Paunu oy on saanut eniten koronatukea Pirkanmaalla. Autoja seisoi Paunun varikolla Tampereen Nekalassa syyskuussa vuonna 2021.

10.1. 8:12 | Päivitetty 10.1. 10:13

Aamulehti

Valtiokonttori on maksanut kustannustukia koronapandemiasta kärsineille yrityksille heinäkuusta 2020 lähtien.

Pirkanmaalaisista yrityksistä valtion koronatukea on saanut eniten linja-autoyhtiö Väinö Paunu oy, selviää Valtiokonttorin tilastosta. Se on saanut tukea yhteensä 2,3 miljoonaa euroa. Yritys on hakenut tukea kaikilla viidellä tukikierroksella.

Kustannustuki on tarkoitettu yrityksille, joiden liikevaihto on pudonnut koronapandemian vuoksi yli 30 prosenttia ja joilla on sen vuoksi vaikeuksia selvitä joustamattomista kustannuksista ja palkkakuluista.

Väinö Paunu oy:n talouspäällikkö Juha Mustonen kertoo, että yritys on kohdentanut tukirahat kiinteisiin kuluihin ja operatiiviseen toimintaan, joilla on turvattu toiminnan jatkuminen tulevaisuudessa. 2,3 miljoonaa euroa on ollut merkittävä apu kriisin ylittämiseen, vaikka jälleen kasvaneet tartuntaluvut ja uudet rajoitukset luovat epävarmuutta. Mustosen mukaan tukikatto on tällä hetkellä 2,3 miljoonaa euroa.

Jos tilanne ei lähde paranemaan, yritys tarvitsisi uusia tukia Mustosen arvion mukaan kesän korvalla. Mustonen kertoo, että tilanteeseen liittyy tällä hetkellä paljon epävarmuutta. Mikäli matkustaminen lisääntyy hiihtolomien ja pääsiäisen aikaan, tilanne paranee. Mikäli taas koko kevät on liikenteen puolesta yhtä hiljainen kuin tällä hetkellä, tilanne on epävakaampi.

”Toivoisin, että mikäli tilanne jatkuu koronatilanteen osalta edelleen hankalana, tukikaton maksimisummaa tarkasteltaisiin uudelleen.”

Kustannustuki yrityksille

Pirkanmaalaisille yrityksille on maksettu tähän mennessä yhteensä 58 miljoonaa euroa kustannustukea koronapandemian takia.

Kustannustukea on maksettu yhteensä 2094 pirkanmaalaiselle yritykselle.

Yli miljoona euroa tukea ovat tähän mennessä saaneet:

  • Väinö Paunu oy 2,3 miljoonaa euroa

  • Juvenes oy 1,87 miljoonaa euroa

  • Lippupiste oy 1,8 miljoonaa euroa

  • Tevo Lokomo oy 1,759 miljoonaa euroa

  • Tampereen Särkänniemi oy 1,714 miljoonaa euroa

  • Framery oy 1,5 miljoonaa euroa

  • Matkapojat oy 1,495 miljoonaa euroa

  • Tampereen Messut oy 1,390 miljoonaa euroa

  • Tampere-talo oy 1,295 miljoonaa euroa

  • Tamhockey oy 1,083 miljoonaa euroa

Lähde: Valtiokonttorin tilastot ja raportit

Pirkanmaan ravintolat saaneet tukea 8 miljoonaa

Eri toimialoista Pirkanmaalla tukea ovat saaneet eniten ravitsemistoiminta 8 miljoonaa euroa, urheilutoiminta sekä huvi- ja virkistyspalvelut 5 miljoonaa euroa, maaliikenne 5 miljoonaa euroa, matkatoimistot ja matkanjärjestäjät 5 miljoonaa euroa sekä kulttuuri- ja viihdetoiminta 3 miljoonaa euroa.

Tukea myönnetään yritysten liikevaihdon laskun ja toteutuneiden kustannusten mukaan, Valtiokonttorin sivuilla todetaan.

Viides hakukierros on käynnissä 18. helmikuuta saakka. Lisäksi työ- ja elinkeinoministeriö on alkanut valmistella tukea, jolla korvataan vuodenvaihteen sulkemisjaksojen menetyksiä.

Päivitys 10.1. kello 10.11: Lisätty Juha Mustosen osuus.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut