Tamperelaisen Injeq oy:n älyneulat saivat CE-merkin - Talous - Aamulehti

Tamperelaiset älyneulat saivat myyntiluvan Eurooppaan – voidaan käyttää leukemia­lasten ja vastasyntyneiden hoidossa

Injeq pyrkii saamaan älyneulan osaksi normaalia hoitokäytäntöä leukemialasten ja vastasyntyneiden hoidossa Euroopassa.

Älyneula on tarkoitettu lasten syöpähoitojen vaativiin pistoksiin. Älyneulalla halutaan parantaa turvallisuutta ja hoitotuloksia.

4.1. 14:34

Aamulehti

Tamperelaisen Injeq oy:n kehittämälle älyneulalle myönnettiin joulukuussa CE-sertifiointi, kerrotaan yhtiön tiedotteessa. Lääkinnällisen laitteen CE-sertifiointi tarkoittaa myyntilupaa Euroopassa.

Mullistavaa älyneuloissa on, että niiden kärjessä olevat elektrodit tunnistavat oikean kohdan esimerkiksi otettaessa selkäydinnestettä. Neulojen tarkoitus on helpottaa vaativia pistoja tekevien lääkäreiden työtä ja edistää potilasturvallisuutta.

”Olemme nyt päässeet käynnistämään valmistelemamme tuotteen kaupallistamistoimenpiteet Euroopassa ja ensimmäiset toimitukset Saksaan on jo tehty. CE-merkin saaminen oli meille pitkäaikaisen kehitystyön ja lujan loppurutistuksen tulos”, sanoo Injeqin hallituksen puheenjohtaja Tommi Rasila yhtiön tiedotteessa.

Osaksi normaalia hoitokäytäntöä

Injeqin toimitusjohtaja Ilari Antila kertoi Aamulehden haastattelussa marraskuussa 2020, että myyntiluvan myötä markkinoille meneminen vaatii myyntityötä sekä uusien kanavien ja yhteistyökuvioiden avaamista.

Injeq pyrkii ensi vaiheessa saamaan älyneulan osaksi normaalia hoitokäytäntöä leukemialasten ja vastasyntyneiden hoidossa Euroopassa. Ensimmäisen vuoden aikana Injeq tavoittelee referenssikäyttäjiä etenkin johtavista yliopistosairaaloista.

Jatkossa tavoitteena on tuoda älyneula rutiinikäyttöön helpottamaan aikuisten haastavia lumbaalipunktioita ja myöhemmin myös muita vaativia pistoja ensin Euroopassa ja sitten muualla maailmassa.

Uusi toimitusjohtaja

Injeqissä on käynnistynyt hakuprosessi uuden toimitusjohtajan valitsemiseksi, sillä yhtiötä toukokuusta 2019 lähtien johtanut Ilari Antila siirtyy tammikuussa kotipaikkakunnalleen uuden terveydenhuollon teknologiayhtiön palvelukseen. Injeqin väliaikaisena toimitusjohtajana toimii Tommi Rasila.

Injeq

Tamperelainen lääketieteellisen tekniikan yhtiö, joka kehittää, valmistaa IQ-Tip® -älyneulaa.

Neula on tarkoitettu lasten syöpähoitojen vaativiin pistoksiin. Älyneulalla halutaan parantaa turvallisuutta ja hoitotuloksia.

IQ-Tip® -älyneulan toiminta perustuu reaaliaikaiseen tunnistukseen ja sen kärki tunnistaa oikean kohdan esimerkiksi otettaessa selkäydinnestenäytettä.

Yritys on tamperelaisten tutkijoiden ja lääketieteen asiantuntijoiden perustama.

Johdon ja avainhenkilöiden lisäksi omistajinaan noin 1 200 sijoittajaa, muun muassa Finnveran hallinnoima EAKR Aloitusrahasto oy.

Lue juttu yhtiöstä vuodelta 2019: Tamperelaisyhtiön toimitusjohtaja kuoli, rahoitus oli lopussa ja toimitilatkin menivät alta – Lopulta start up nousi kuin nousikin tolpilleen

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut