Avataanko kuntosalit Pirkanmaalla - Talous - Aamulehti

Avataanko kuntosalit Pirkanmaalla kuten Oulussakin? – Vaasan hallinto-oikeus tekee välipäätöksen maanantaina

Vaasan hallinto-oikeus tekee maanantaina välipäätöksen siitä, sallitaanko kuntosalien avaaminen Pirkanmaalla. Pohjois-Pohjanmaalla kuntosalit saatiin auki hallinto-oikeuden välipäätöksen perusteella.

Liikku-kuntosaliketjun yrittäjä Johanna Riihijärvi valitti kolmeen hallinto-oikeuteen aluehallintovirastojen päätöksistä sulkea kuntosalit koronatilanteen takia. Aamulehti vieraili kuntokeskus Liikussa Tampereella viime tammikuussa.

1.1. 10:08

Aamulehti

Valtakunnallisen Liikku-kuntosaliketjun yrittäjä Johanna Riihijärvi valitti kolmeen hallinto-oikeuteen aluehallintovirastojen määräyksestä sulkea kuntosalit koronatilanteen takia.

Pirkanmaan alueen kuntosalit on määrännyt suljettaviksi Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto (avi). Riihijärvi teki sulusta valituksen Vaasan hallinto-oikeuteen.

Vaasan hallinto-oikeuden esittelijä Marko Vasankari kertoo Aamulehdelle, että kuntosaliyrittäjän tekemä valitus sulusta on käsittelyssä. "Maanantaina on tarkoitus antaa välipäätös. Asian tutkiminen jatkuu sen jälkeen, ja pyydämme vielä avilta ja kuntosaliyrittäjältä lausunnot”, Vasankari sanoo.

Vaasan hallinto-oikeus tiedottaa välipäätöksestään maanantaina iltapäivällä.

Lue lisää: Kuntosaliyrittäjä valitti avin sulkupäätöksestä – nyt hän odottaa, että kuntosalit saavat avata ovensa myös Pirkanmaalla

Pohjois-Pohjanmaalla kuntosalit sai avata

Pohjois-Suomen hallinto-oikeus kumosi välipäätöksellään Pohjois-Suomen avin aiemman päätöksen täyteenpanon. Avi oli määrännyt tartuntatautilain nojalla kuntosalit ja muut yksilöliikuntaan käytetyt sisäliikuntatilat suljettavaksi 1.1.–15.1.2022. Välipäätöksen perusteella Pohjois-Pohjanmaan kuntosalit saavat nyt olla auki.

Hallinto-oikeustuomari Jari Kostilainen Pohjois-Suomen hallinto-oikeudesta muistuttaa, että eri alueiden hallinto-oikeudet ovat itsenäisiä, ja Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden tekemästä välipäätöksestä ei voi päätellä, mitä jokin toinen hallinto-oikeus päättää samantapaisesta valituksesta.

”Hallinto-oikeudet käyttävät harkintavaltaa täysin itsenäisesti, ja vaikka tartuntatilanne olisi sama, ei ole poissuljettua, että ne päätyisivät eri johtopäätökseen”, Kostilainen toteaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut