Lakko UPM:llä alkaa tammikuun alussa, työriidoissa ei sopua - Talous - Aamulehti

UPM:n tehtaissa alkaa lakko tammikuussa, työriidoissa ei sopua – näin pää­luottamus­henkilö Valkeakoskelta kommentoi jumittunutta tilannetta

Lähestyvä lakko tulee näkymään myös Pirkanmaalla.

UPM Tervasaaren paperiliittolaisten pääluottamushenkilö Tomi Eerola ja tehtaan piiput.

22.12.2021 16:33 | Päivitetty 22.12.2021 19:46

Aamulehti, STT

Metsäyhtiö UPM:ää koskevissa työriidoissa ei ole saavutettu sopua, kertoo valtakunnansovittelijan toimisto. Työriitoihin on haettu ratkaisua valtakunnansovittelijan johdolla.

Osapuolten näkemykset työehtosopimusten tekemisestä ovat valtakunnansovittelijan mukaan liian kaukana toisistaan. Ratkaisuja osapuolten kesken ei ole löydettävissä ennen 1. tammikuuta alkavaa työnseisausta.

Paperiliitto, Ammattiliitto Pro ja Sähköliitto ovat ilmoittaneet UPM:ää koskevista työnseisauksista 1. tammikuuta lähtien 22. tammikuuta saakka.

Lakko on alkamassa muun muassa Valkeakoskella Tervasaaren tehtaassa. ”Näyttää siltä, että homma ei etene. UPM ei suostu tulemaan neuvottelupöytään vaikka on monta kutsua laitettu”, UPM Tervasaaren paperiliittolaisten pääluottamushenkilö Tomi Eerola sanoo.

Neuvottelut jumittuivat

Tilanne on Eerolan mukaan jumittunut, koska UPM ei suostu neuvottelemaan yrityskohtaisesta sopimuksesta.

Eerolan tiedossa ei ole sovittuja tapaamisia ennen vuoden vaihdetta. Lakko näyttää Eerolasta tällä hetkellä väistämättömältä.

”On tulossa sellainen historiallinen tilanne, että voimalaitokset ovat kovilla pakkasilla vailla paperiliittolaista miehitystä.”

Kiistan taustalla on UPM:n vaatimus, että työehtosopimukset laadittaisiin yhtiön viidelle eri toimialalle erikseen. Ammattiliitot haluavat yhden yrityskohtaisen sopimuksen, jollaiset Stora Enso ja Metsä Group ovat solmineet ammattiliittojen kanssa.

Juttua päivitetty 22.12.2021 kello 19.29: Juttuun lisätty Tomi Eerolan kommentit.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut