Erikoinen käänne metsäalan tes-kiistassa: AKT jatkaa Keitele Groupin saartoa käräjäoikeuden päätöksestä huolimatta - Talous - Aamulehti

Erikoinen käänne metsäalan tes-kiistassa: AKT jatkaa Keitele Groupin saartoa käräjäoikeuden päätöksestä huolimatta

Liiton mukaan siihen ei ole oltu yhteydessä käräjäoikeuden päätöksestä.

Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT aikoo jatkaa metsäyhtiö Keitele Groupin tiistaina alkanutta saartoa siitä huolimatta, että Helsingin käräjäoikeuden kerrotaan määränneen liiton lopettamaan toimensa miljoonan euron sakon uhalla. Kuva on otettu lokakuussa 2019.

21.12.2021 20:56

STT

Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT aikoo jatkaa metsäyhtiö Keitele Groupin tiistaina alkanutta saartoa siitä huolimatta, että Helsingin käräjäoikeuden kerrotaan määränneen liiton lopettamaan toimensa miljoonan euron sakon uhalla.

AKT:n puheenjohtaja Ismo Kokko ihmettelee STT:lle sekä Twitterissä sitä, että liittoon ei ole oltu yhteydessä käräjäoikeuden päätöksestä.

”Täytyy vain ihmetellä, kuinka meihin ei olla oltu missään vaiheessa asiasta yhteydessä. Luemme siitä julkisuudesta. Siksi muuta kommentoitavaa ei ole, kuin todeta saarron jatkuvan normaalisti. Toivottavasti se edesauttaa tes:n syntymistä”, Kokko kirjoittaa.

STT:lle Kokko kuvaili tilannetta tiistaina illalla ”aika oudoksi” eikä lähtenyt kommentoimaan tarkemmin käräjäoikeuden päätöksen mahdollista sisältöä tai sen vaikutuksia.

Tukitoimenpide Teollisuusliiton saarrolle

Keitele Group tiedotti Helsingin käräjäoikeuden päätöksestä aiemmin päivällä. STT:n myöhään tiistaina näkemässä päätöksessä käräjäoikeus puolsi Keitele Groupin kantaa, että saarrolla tavoiteltu sopimus olisi pätemätön, koska se olisi saatu aikaan sopimusvapauden vastaisella pakottamisella.

”Käräjäoikeuden odotetun päätöksen ansiosta tuotantoa ei tarvitse sopeuttaa ja myös alihankkijoiden työt voivat jatkua normaalisti. Jatkuessaan AKT:n toimet olisivat uhanneet koko yrityksen toimintaa”, Keiteleen hallituksen puheenjohtaja Ilkka Kylävainio totesi tiedotteessa.

Asiassa on kyse AKT:n tukitoimenpiteestä Teollisuusliiton saarrolle. Mekaanisen metsäteollisuuden yleissitovat työehtosopimukset päättyvät vuodenvaihteessa, ja toistaiseksi vain muutama yritys on tehnyt uuden yrityskohtaisen työehtosopimuksen Teollisuusliiton kanssa.

Keitele on kieltäytynyt neuvotteluista Teollisuusliiton kanssa.

Päivitys 21.12.2021 kello 21.42: Päivitetty STT:n näkemällä käräjäoikeuden päätöksellä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut