Salaperäinen Satoshi Nakamoto olisi nyt yksi maailman rikkaimmista, mutta 11 vuotta sitten hän katosi – jäljelle jäi mysteeri ja 62 miljardin dollarin arvoinen omaisuus

Kuka tai mikä on Satoshi Nakamoto – hän tai se, joka loi Bitcoinin? Maailman suurimman virtuaalivaluutan kehittäjä olisi tällä hetkellä upporikas, mutta 2010-luvun alkupuolella hän katosi ja jätti jälkeensä miljoonan bitcoinin potin. Aiheesta on tehty elokuvia sekä dokumentteja, toimittajat ovat tutkineet ja koputelleet ovilla. Mysteeri ei kuitenkaan ole ratkennut. Bitcoin-yhteisössä on sanonta: ”Yhdessä me olemme Satoshi.”

Bitcoinin kehittäjä on Satoshi Nakamoto. Mikään ei kuitenkaan viittaa siihen, että Bitcoin olisi luotu Japanissa. Nakamoto kirjoitti yliopistotason englantia, tosin epäjohdonmukaista sellaista.

25.12.2021 18:05 | Päivitetty 11.1.2022 12:50

Aamulehti

Miljoona bitcoinia lepää tälläkin hetkellä ympäri bittiavaruutta siroteltuna tuhansiin virtuaalisiin lompakoihin. Näiden bitcoinien arvo on nykyisin jo noin 62 miljardia dollaria.

Omaisuus kuuluu Satoshi Nakamotolle, joka kehitti Bitcoin-järjestelmän ja louhi itse ensimmäiset miljoona bitcoinia. Nimi on pseudonyymi, jonka taustalla on henkilö tai joidenkin epäilyjen mukaan taho tai ryhmä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut