Nokia rakentaa uudet toimitilat Ouluun – yhtiö palkkaa tälläkin hetkellä lisää henkilökuntaa - Talous - Aamulehti

Nokia rakentaa uudet toimitilat Ouluun – yhtiö palkkaa tälläkin hetkellä lisää henkilökuntaa

Toimitilat kattavat tuotekehitys-, toimisto- ja tuotantotiloja. Niiden on määrä valmistua vuonna 2025.

3.12.2021 11:32

Oulu

Nokia kertoo rakentavansa uudet toimitilat Ouluun Linnanmaalle. Toimitilat kattavat tuotekehitys-, toimisto- ja tuotantotiloja. Niiden on tarkoitus valmistua vuoden 2025 aikana. Rakennustöiden on määrä käynnistyä ensi kesänä.

Nokian mukaan Suomi on yhtiölle edelleen tärkeä tutkimus- ja tuotekehitysmaa. Yhtiö palkkaa tälläkin hetkellä lisää tutkimus- ja tuotekehitysosaajia Ouluun, Tampereelle ja Espooseen.

”Pysyäksemme edelläkävijöinä myös tulevaisuudessa tarvitsemme Ouluun toimitilat, jotka yhdistävät huipputeknologian ja tulevaisuuden joustavat työskentelytavat”, sanoo tiedotteessa Erja Sankari Nokian Oulun-yksiköstä.

Sankari toimii Nokian mobiiliverkkojen globaaleista toimitusketjuista vastaavana johtajana.

”Erittäin hieno päivä Oululle”

Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajala luonnehtii päätöstä erittäin hienoksi päiväksi Oululle ja koko Pohjois-Suomelle.

”Nokialla on Oulussa merkittävä rooli, ja tällä päätöksellä on positiivinen vaikutus koko alueen elinkeinoelämään ja paikalliseen yritysekosysteemiin”, Laajala arvioi.

Nokia työllistää Suomessa yli 6 000 henkilöä Espoossa, Oulussa ja Tampereella. Yhtiö on palkannut Suomeen vuosina 2018–2020 noin 1 200 työntekijää vakituisiin työsuhteisiin.

Lisäksi tänä vuonna Nokia on rekrytoinut lähes 500 työntekijää suurimmaksi osaksi erityisasiantuntemusta vaativiin tuotekehitystehtäviin.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut