Nokian säätiö palkitsi Yrjö Neuvon väitöskirjatutkijoiden koulutuksen kehittämisestä - Talous - Aamulehti

Nokian säätiö palkitsi Yrjö Neuvon väitös­kirja­tutkijoiden koulutuksen kehittämisestä

Professori sai palkinnon pitkäjänteisestä työstä tohtorien työllistämiseksi.

Nokian säätiö myönsi professori Yrjö Neuvolle torstaina 10 000 euron tunnuspalkinnon. Hän on työskennellyt Tampereen teknillisen yliopiston palveluksessa digitaalisen signaalinkäsittelyn professorina ja johtajana Nokian palveluksessa. Neuvo kuvattiin vuonna 2014.

25.11. 20:39

Nokian säätiö ilmoittaa myöntäneensä tämän vuoden tunnustuspalkinnon professori Yrjö Neuvolle väitöskirjatutkijoiden koulutuksen kehittämisestä. Palkinnon arvo on 10 000 euroa.

”Palkinnolla haluamme osoittaa arvostuksemme professori Yrjö Neuvon tekemälle tärkeälle ja pitkäjänteiselle työlle tohtorien työllistämiseksi ja tohtoriopiskelijoiden työelämävalmiuksien kehittämiseksi”, sanoo Nokian säätiön hallituksen puheenjohtaja Hannu Kauppinen tiedotteessa.

Hänen mukaansa yrityselämän tiivis yhteistyö yliopistojen kanssa ja tuoreimman tutkimustiedon tuominen yritysten käyttöön on ensiarvoisen tärkeää koko suomalaiselle yhteiskunnalle.

"Tohtoreita tarvitaan työelämän palvelukseen kasvavassa määrin. Erityisesti suomalaiset teknologia-alan yritykset, joiden joukkoon myös Nokia lukeutuu, tarvitsevat palvelukseensa huippuosaajia, jotka auttavat meitä innovoimaan ja uudistamaan tuotteitamme ja palveluitamme.”

Säätiö arvioi Neuvon tehneen kolme työuraa. Kaksi ensimmäistä uraansa hän teki Tampereen teknillisen yliopiston palveluksessa digitaalisen signaalinkäsittelyn professorina ja johtajana Nokian palveluksessa.

Kolmannella urallaan Aalto-yliopiston professorina Neuvo suunnitteli ja toteutti monitieteellisen koulutusohjelman, jossa yhdistettiin teknologiaa, kauppatieteitä ja taidetta.

Säätiön mukaan erityistä Bit Bang -kurssissa oli se, että jokaisena lukuvuonna tehtiin tiivis viikon opintomatka johonkin maailman johtavaan teknologiakeskittymään.

Matkalla vierailtiin johtavissa yrityksissä ja tutkimuslaitoksissa sekä tutustuttiin kohdemaan tutkimus-, kehitys- ja innovaatiostrategiaan. Tämän lisäksi kurssin opiskelijat kirjoittivat tiimityönä oman Bit Bang -kirjansa.

Tohtoreita yrityksiin -ohjelma perustettiin parantamaan tohtorien työllistymismahdollisuuksia suomalaisissa yrityksissä ja samalla lisäämään yritysten pitkäjänteistä kilpailukykyä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut