Teollisuusliiton Riku Aalto varoittaa työnantajia heikentämästä työehtoja: Työtaistelujen riski kasvanut metsäteollisuudessa - Talous - Aamulehti

Teollisuusliiton Riku Aalto varoittaa työnantajia heikentämästä työehtoja: Työtaistelujen riski kasvanut metsäteollisuudessa

Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto puhui tiedotustilaisuudessa Helsingissä 11. lokakuuta 2021. Nyt hän varoitti työnantajia työehtojen heikennyksistä.

25.11. 20:10

Helsinki

Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto varoittaa työnantajia heikentämästä työehtoja sopimuksettomassa tilassa, kun työehtosopimukset teknologiateollisuuden alalla umpeutuvat marraskuun lopussa.

”Mikäli tällaista myöhemmin tapahtuu, on liitto valmis reagoimaan asiaan niin oikeudellisin kuin järjestöllisin toimenpitein jäsentensä työehtojen suojelemiseksi”, Aalto sanoi Teollisuusliiton liittovaltuustolle.

Vanhat työehdot pysyvät tavallisesti voimassa sopimuksettomassa tilassa. Työnantajapuolen tulkinnan mukaan jälkisuoja ei päde nyt, koska Teknologiateollisuuden luovuttua työmarkkinatoiminnasta työehdoista neuvottelee uusi osapuoli.

”Valitettavasti meillä on jo nyt tiedossa yrityksiä, joissa on henkilöstölle ilmoitettu yksipuolisesti työsuhteen ehtojen heikennyksistä 1.12. alkaen. Näille yrityksille sanon, että perästä kuuluu.”

Aallon mukaan työtaisteluiden riski on kasvanut etenkin metsäteollisuudessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut