Autoilun sähköistyminen poiki merkittävän yrityskaupan – Pirkkalalainen Plugit myytiin hollantilaiselle pääomasijoittajalle - Talous - Aamulehti

Autoilun sähköistyminen poiki merkittävän yrityskaupan – Pirkkalalainen Plugit myytiin hollantilaiselle pääomasijoittajalle

Pirkkalalainen Plugit kehittää sähköautojen latauspisteitä Vaitin alueella. Yhtiön logo kuvattiin Sarankulmassa heinäkuussa 2018.

25.11. 12:00

Aamulehti

Hollantilaistaustainen DIF Capital Partners -pääomasijoittaja on ostamassa Pirkkalassa toimivan sähköautojen latausjärjestelmiä valmistavan Plugit-osakeyhtiön osake-enemmistön. Kaupassa 71 prosenttia Plugitin osakkeista siirtyy DIF:lle. Kauppasummaa ei ole julkistettu.

Plugit on perustettu vuonna 2012, ja se on asentanut vajaan kymmenen toimintavuotensa aikana noin 4 000 sähköautojen latauspistettä. Yhtiön liikevaihto on kolmessa vuodessa lähes kolminkertaistunut ja oli vuonna 2020 noin 9 miljoonaa euroa.

Plugitin toimitusjohtajan Tommi Saarelan mukaan kauppa mahdollistaa yhtiön kasvun ja tarjoaa laajemman rahoituspohjan laajentumiselle.

Plugitilla on kuutisenkymmentä työntekijää.

DIF on kymmenessä maassa toimiva kasvaviin ja kansainvälistyviin infrastruktuuriyrityksiin sijoittava 9 miljardin euron rahasto. Yhtiö on perustettu vuonna 2003.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut