A-insinöörit ostaa tamperelaisen AX-suunnittelun - Talous - Aamulehti

A-insinöörit ostaa tamperelaisen AX-suunnittelun

AX-Suunnittelu ja A-Insinöörit ovat aiemmin tehneet yhteistyötä myös Tampereen yliopistollisen sairaalan uudistushankkeessa.

19.11. 6:36

Aamulehti

A-Insinöörit ostaa tamperelaisen AX-Suunnittelun. Rakentamisen suunnittelu- ja konsulttiyritys A-insinöörit vahvistaa yrityskaupassa talotekniikan ja teollisuustekniikan osaamistaan. Yritykset sopivat kaupasta 16. marraskuuta.

AX-Suunnittelun muodostavat LVI-, sähkö-, automaatio-, ympäristö- ja turvallisuus­tekniseen suunnitteluun sekä teollisuuden päästömittauksiin keskittynyt AX-LVI oy ja prosessi- ja energiatekniseen suunnitteluun erikoistunut AX-Prosessit oy. AX-Suunnittelulla on lähes 100 työntekijää.

Insinööritoimisto AX-LVI oy:n toimitusjohtaja Sasu Karkiainen aloittaa teollisuus- ja talotekniikan toimialajohtajana.

AX-Suunnittelun ja A-Insinöörien aiempiin yhteisiin projekteihin lukeutuvat Tampereen yliopistollisen sairaalan uudistushankkeet, Polte-allianssin Naantaliin tekemä NA4 CHP -voimalaitos, Tampereen yliopiston Arvo 2 -rakennus ja Tampereen sähkölaitoksen Ollikan lämpökeskus.

AX-Suunnittelun kaikki työntekijät jatkavat A-Insinöörit-konsernissa vanhoina työntekijöinä. Myös entiset omistajat jatkavat mukana toiminnassa.

Toiminta jatkuu toistaiseksi AX-Suunnittelun nimellä. AX-yhtiöt on tarkoitus sulauttaa kesällä 2022 yhdeksi toimialayhtiöksi, jonka nimeksi tulee A-Insinöörit teollisuus- ja talotekniikka oy.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut