Kun Saksassa tulvii, se näkyy Suomen vakuutusmarkkinoilla – Pohjola-vakuutuksen toimitusjohtaja on havainnut ilmaston­muutoksen vaikutuksia maatilallaan Pirkanmaalla

Ilmastonmuutoksen vuoksi sään ääri-ilmiöt lisääntyvät. Pirkanmaalla on sattunut kymmenen viime vuoden aikana maakunnista neljänneksi eniten koti- ja huvilavakuutuksiin kohdistuneita luonnonilmiövahinkoja.

Pohjola-vakuutuksen toimitusjohtaja Olli Lehtilä vieraili Tampereella perjantaina 19. marraskuuta. Hänellä on kaupunkiin henkilökohtainen side, sillä hän on työskennellyt Tampereella vuosia. Lehtilä kuvattiin OP-Tampereen Hämeenkadun tilojen katolla.

20.11.2021 7:36

Aamulehti

Kun Olli Lehtilä seitsemän vuotta sitten aloitti Pohjola-vakuutuksen toimitusjohtajana, alalla puhuttiin kahdesta isosta asiasta: itseohjautuvista autoista ja ilmastonmuutoksesta.

Ilmastonmuutos lisää sään ääri-ilmiöitä. Lehtilän mukaan luonnonilmiövahinkojen määrät ja korvaussummat ovat kasvaneet. Esimerkiksi myrskyjen ja tulvien lisääntyminen näkyy Pohjola-vakuutuksen tilastoissa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut