Ainakin neljä yritystä maksoi yli 100 miljoonaa euroa yhteisöveroa - Talous - Aamulehti

Ainakin neljä yritystä maksoi yli 100 miljoonaa euroa yhteisöveroa

Yrityksiltä kerättyjen verojen määrä laski koronavuonna, mutta pelättyä vähemmän.

K-ryhmän yhteisöveropotti oli viime vuonna 117,7 miljoonaa euroa.

10.11. 11:08

Bayer, K-ryhmä, Nordea ja OP-ryhmä maksoivat kaikki viime vuonna yli 100 miljoonaa euroa yhteisöveroa. Tiedot käyvät ilmi Verohallinnon ja Finanssialan keräämistä tiedoista sekä yhtiöiden omista tiedotteista. Lista ei ole täydellinen.

Yhteisöveroa kerättiin Verohallinnon mukaan viime vuonna yhteensä 5,4 miljardia euroa. Se on 0,4 miljardia vähemmän kuin vuonna 2019. Verohallinnon mukaan verotulot eivät kuitenkaan laskeneet niin paljon kuin pahimmissa skenaarioissa pelättiin. Myös yrityksille vuonna 2020 maksetut koronatuet ovat olleet verotettavaa tuloa.

Lääke- ja kemianyhtiö Bayer maksoi Finanssialan mukaan viime vuonna yhteisöveroja 124 miljoonaa euroa. Bayer oli toissa vuonna Suomen toiseksi suurin yhteisöveron maksaja 141 miljoonan euron veropotilla.

K-ryhmän yhteisöveropotti oli 117,7 miljoonaa euroa ja pankkikonserni Nordean 110,3 miljoonaa euroa. OP-ryhmän maksamat yhteisöverot olivat 109 miljoonaa euroa. Edellisvuonna eli 2019 OP-ryhmä maksoi yhteisöveroa 140 miljoonaa euroa, finanssikonserni kertoi tiedotteessa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut