Nokian Renkaiden heinä-syyskuun liikevoitto nousi 89 miljoonaan – Erityisen vauhdikasta kasvua Venäjällä, näin toimitusjohtaja kommentoi: ”Hyödyimme siitä voimakkaasti” - Talous - Aamulehti

Nokian Renkaiden heinä-syyskuun liikevoitto nousi 89 miljoonaan – Erityisen vauhdikasta kasvua Venäjällä, näin toimitusjohtaja kommentoi: ”Hyödyimme siitä voimakkaasti”

Kolmannen kvartaalin liikevaihto nousi kaikkien aikojen suurimmaksi. Erityisen vauhdikasta kasvu on ollut Venäjällä, jossa Nokian Renkaat on hyötynyt vähäisestä Kiinan-tuonnista.

Nokian Renkaiden toimitusjohtaja Jukka Moisio kuvattiin syyskuun lopussa Nokian Renkaiden tehtaan edessä Nokialla.

2.11. 14:07 | Päivitetty 2.11. 18:50

Aamulehti

Rengasvalmistaja Nokian Renkaiden heinä-syyskuun liikevoitto nousi 89,1 miljoonaan vuodentakaisesta 62 miljoonasta. Liikevaihto kasvoi neljänneksen.

Liikevaihto oli 443,5 miljoonaa, mikä on yhtiön suurin liikevaihto koskaan kolmannella vuosineljänneksellä. Kasvu vertailukelpoisilla valuutoilla oli 24,6 prosenttia. Segmentit yhteensä -liikevoitto kasvoi merkittävästi johtuen korkeammista myyntivolyymeistä.

Nokian Renkaiden toimitusjohtajan Jukka Moision mukaan kasvun taustalla on talouden elpyminen ja tuotteiden erinomainen kysyntä. Moision mukaan esimerkiksi talojen rakentaminen ja autojen vaihtaminen on vilkastunut.

”Nyt eletään sellaista aikakautta, että asiakkaamme ovat olleet huolissaan tuotteiden saatavuudesta. Talvisesongin alkaessa asiakkaamme ovat ostaneet meiltä aktiivisesti ja valmistautuneet siihen, että kuluttajien tulessa heillä on tuotteita”, hän sanoo.

Nokian Renkaiden mukaan sen kaikki liiketoimintayksiköt ja -alueet suoriutuivat hyvin, mutta erityisen voimakasta kasvu on ollut Venäjällä. ”Olemme siellä paikallinen toimija. Kiinasta tai muualta maahan tuleva tuonti on vähäisempää, joten olemme päässeet hyötymään siitä voimakkaasti.”

Myös Yhdysvalloissa myynti on kasvussa ja kuluttajat ovat Moision mukaan aktiivisia. Yhtiön on tarkoitus saavuttaa Yhdysvalloissa tänä vuonna noin miljoonan renkaan tuotanto.

Osavuosikatsaus

Heinä−syyskuu 2021

Liikevaihto 443,5 miljoonaa euroa (heinä−syyskuu 2020: 349,9). Kasvua 26,8 prosenttia. Vertailukelpoisilla valuutoilla liikevaihto kasvoi 24,6 prosenttia.

Segmentit yhteensä -liikevoitto oli 96,9 miljoonaa euroa (69,3). Liikevoitto 89,1 miljoonaa euroa (62,3).

Segmentit yhteensä -osakekohtainen tulos 0,54 euroa (0,44). Osakekohtainen tulos 0,50 euroa (0,38).

Liiketoiminnasta kertyneet nettorahavarat olivat -81,0 miljoonaa euroa (7,1) johtuen käyttöpääoman kasvusta.

Tammi−syyskuu 202

Liikevaihto 1 201,5 miljoonaa euroa (tammi−syyskuu 2020: 900,4). Kasvua 33,4 prosenttia. Vertailukelpoisilla valuutoilla liikevaihto kasvoi 34,9 prosenttia.

Segmentit yhteensä -liikevoitto oli 236,8 miljoonaa euroa (110,1), valuuttojen negatiivinen vaikutus noin 14 miljoonaa euroa. Liikevoitto 215,2 miljoonaa euroa (48,6).

Segmentit yhteensä -osakekohtainen tulos oli 1,35 euroa (0,60). Osakekohtainen tulos oli 1,22 euroa (0,22).

Liiketoiminnasta kertyneet nettorahavarat olivat -96,1 miljoonaa euroa (-6,6) johtuen käyttöpääoman kasvusta.

Korona ei ole ohi

Koronapandemia vaikuttaa edelleen talouden näkymiin. Korona näkyy etenkin Yhdysvalloissa ja Venäjällä. ”Se voi vaikuttaa esimerkiksi sairauspoissaolojen ja ylitöiden määrään tehtaillamme. Haluamme edelleen kiinnittää huomiota siihen, että työntekijämme ovat turvassa. Tilanne ei ole vielä millään tavalla ohi”, Moisio sanoo.

Maailmantaloutta jarruttavat pullonkaulat ja kapeikot tuntuivat edelleen Nokian Renkaidenkin toiminnassa. Esimerkiksi raaka-aine- ja logistiikkakustannusten nousu ja konttikapasiteetin puute oli yhtiön mukaan nähtävissä kolmannella vuosineljänneksellä. Sen vuoksi korotettiin myyntihintoja ja tehtiin muita toimenpiteitä kustannusinflaation vaikutusten lieventämiseksi.

Moision mukaan yhtiö on ilmoittanut uusista hinnankorotuksista monilla eri markkinoilla ja tuotteissa. Nokian Renkaat jatkaa tarkkaa kustannusten hallintaa, sillä kustannusinflaation odotetaan jatkuvan.

Suomessa yhtiö toteuttaa aiemminkin kerrottuja suunnitelmiaan kasvattaa tuotantokapasiteettia 30 prosentilla. Se näkyy Nokian tehtaalla, jonne on pitkin kesää lisätty työvuoroja ja siten työllistetty lisää ihmisiä. Yhtiö ei kerro tarkkaa työvoiman lisäystään. Nokialla on tehty myös laiteinvestointeja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut