KKV: Pohjola Sairaalan myynti Pihlajalinnalle jatkosyyniin - Talous - Aamulehti

KKV ottaa Pohjola-sairaalan myynnin Pihlajalinnalle jatkosyyniin – ”Saattaa aiheuttaa haitallisia kilpailuvaikutuksia”

KKV:n mukaan myynti saattaa aiheuttaa haitallisia kilpailuvaikutuksia Pirkanmaan ja Pohjois-Savon sairaanhoitopiirien alueella.

Pohjola-sairaaloiden siirtymisestä Pihlajalinnalle kerrottiin heinäkuussa.

2.11. 13:05

Kilpailu- ja kuluttajavirasto (KKV) ottaa jatkokäsittelyyn terveyspalveluyhtiö Pihlajalinnan suunnitelmat ostaa Pohjola-sairaala. Pihlajalinna kertoi heinäkuussa aikovansa ostaa Pohjola-sairaalan koko osakekannan Pohjola-vakuutukselta.

Virallinen yrityskauppailmoitus annettiin syyskuun lopulla. KKV päätti tiistaina päätöksen aloittaa asiassa toisen vaiheen käsittelyn.

KKV:n alustavan tarkastelun perusteella kaupasta voi seurata haittaa kilpailulle.

”Yrityskauppa saattaa aiheuttaa haitallisia kilpailuvaikutuksia itsemaksavissa asiakkaissa ortopedian ja traumatologian sekä käsikirurgian erikoisaloilla Pirkanmaan ja Pohjois-Savon sairaanhoitopiirien alueilla”, KKV toteaa tiedotteessa.

Pihlajalinna arvioi nyt, että kauppa voi toteutua aikaisintaan tämän vuoden lopussa tai ensi vuoden ensimmäisellä neljänneksellä.

Pohjola-sairaala on tuki- ja liikuntaelinsairauksien ja -tapaturmien hoitoon erikoistunut sairaalaketju, joka toimii viidellä yliopistosairaalapaikkakunnalla. Sen palveluksessa työskenteli viime vuonna noin 270 työntekijää.

KKV voi jatkokäsittelyssä hyväksyä yrityskaupan sellaisenaan, määrätä ehtoja hyväksymiselle tai esittää, että markkinaoikeus kieltää kaupan.

KKV torppasi viime vuonna Mehiläisen aikeet ostaa Pihlajalinna, koska arvioi, että se vähentäisi merkittävästi kilpailua terveyspalveluiden markkinoilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut