Teslan Elon Musk tviittasi: Jättisopimusta Hertzin kanssa ei ole allekirjoitettu - Talous - Aamulehti

Teslan Elon Musk tviittasi yllättäen: Jättisopimusta Hertzin kanssa ei ole allekirjoitettu

Hertzin 100 000 ajoneuvon tilaus nosti viime viikolla Teslan markkina-arvon yli 1 000 miljardin dollarin.

Teslan toimitusjohtaja Elon Musk kertoi tiistaina julkaistussa Twitter-viestissään, että yhtiöllä ei ole vielä allekirjoitettua toimitussopimusta Hertzin kanssa.

2.11. 11:47

Autovalmistaja Teslan toimitusjohtaja Elon Muskin mukaan yhtiö ei ole allekirjoittanut jättisopimusta vuokra-autoyhtiö Hertzin kanssa.

Hertz tiedotti viime viikon maanantaina tilaavansa Teslalta ennätykselliset 100 000 Teslan Model 3 -ajoneuvoa ensi vuoden loppuun mennessä. Uutistoimisto Bloombergin lähteiden mukaan tilauksen suuruus on noin 4,2 miljardia Yhdysvaltain dollaria (noin 3,6 miljardia euroa).

Hertzin jättitilaus kohotti Teslan osaketta viime viikon maanantaina 13 prosenttia ja nosti sen markkina-arvon yli 1 000 miljardin dollarin ensimmäistä kertaa yhtiön historiassa.

Lue lisää: Teslan markkina-arvo ylitti tuhannen miljardin dollarin rajan

Musk kertoi kuitenkin tiistaina julkaistussa Twitter-viestissään, että yhtiöllä ei ole vielä allekirjoitettua toimitussopimusta Hertzin kanssa.

Musk vastasi viestillä Tesla Silicon Valley Club -nimisen Twitter-tilin viestiin, joka kiitti Muskia Teslan osakkeen hinnan viimeaikaisesta noususta.

Teslan kurssinousu jatkui viime viikolla ja maanantaina osake hyppäsi 8,5 prosenttia ennätykselliseen 1 208,59 dollariin Nasdaq-pörssissä New Yorkissa.

Yrityssaneerauksesta selvinnyt Hertzin osake on noussut samassa ajassa 38 prosenttia Nasdaqin otc-listalla. Hertz kertoi viime viikolla käynnistävänsä myös markkinointikampanjan mainostamaan uusia Tesloja.

Teslan Musk kertoi myös twiitissään, että se myy valmistavansa ajoneuvonsa Hertzille samalla katteella kuin kuluttajille, koska sen tuotteille on enemmän kysyntää kuin tarjontaa.

Vuokra-autoyhtiöt saavat yleensä ostettua vuokra-autonsa autonvalmistajilta alennuksella isojen tilausten ansiosta.

Iso 100 000 auton tilaus vastaisi noin kymmentä prosenttia Teslan vuosituotannosta. Markkinoilla on siksi spekuloitu, että jättitilaus laskisi Teslan kannattavuutta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut