Metso-Outotecin saamien tilausten määrä yli kaksinkertaistui – integraatio sujunut odotettua nopeammin - Talous - Aamulehti

Metso-Outotecin saamien tilausten määrä yli kaksinkertaistui – integraatio sujunut odotettua nopeammin

Koronaepidemia haittasi palveluliiketoimintaa ja lykkäsi kaivosinvestointeja. Nyt kaikki liiketoiminta-alueet vetävät hyvin.

Metso-Outotec on vahva toimija malmin rikastusprosessissa ja kivenmurskauksessa.

2.11. 9:19

Kaivoslaitteita ja kivenmurskaimia tekevän Metso-Outotecin liikevaihto ja tulos paranivat kolmannelle vuosineljänneksellä selvästi viime vuoden heikoista luvuista.

Yhtiön liikevaihto kasvoi heinä–syyskuussa seitsemän prosenttia 1 023 miljoonaan euroon. Liikevoitto noin kaksinkertaistui 107 miljoonaan euroon ja oli 10,5 prosenttia suhteessa liikevaihtoon.

Uusia tilauksia Metso-Outotec sai yli kaksi kertaa enemmän kuin vuosi sitten vastaavana aikan eli 1 649 miljoonan euron edestä.

Toimitusjohtaja Pekka Vauramo kertoo yhtiön tiedotteessa, että neljänneksen tulos oli hyvä, ja kaikki segmentit paransivat kannattavuuttaan.

Metso-Outotec on kuitenkin kärsinyt toimitusvaikeuksista samoin kuin moni muukin vuosineljänneksen tuloksensa ilmoittanut suomalaisyhtiö: ”Liikevaihdon kasvu on ollut tilausten kasvua hitaampaa laitetilauksiin painottuneen tilauskantamme sekä toimitusketjun ja logistiikan rajoitteiden takia”, Vauramo kertoo tiedotteessa.

Integraatio valmiiksi vuoden lopussa

Vuoden 2020 kesällä Outotecin ja Metson kivenmurskausliiketoiminnan fuusiossa syntynyt yhtiö tekee laitteita malmin käsittelyyn ja metallien erottamiseen.

Lisäksi se tekee murskauslaitteita maanrakennusalalle. Siellä kalliosta tehdään mursketta ja sepeliä rakennuksille ja teiden pohjiksi.

Yhtiön koneita käytetään myös esimerkiksi rakennusmateriaalien kierrätyksessä.

Monimutkaisin osaaminen liittyy kaivoksiin.

Yhtiö on vahva toimija malmin rikastusprosessissa, jossa arvokkaat metallit irrotetaan kivestä sekä kuparin jalostuksessa valmiiksi metalliksi.

Metso-Outotecin integraatio on Vauramon mukaan sujunut suunniteltua nopeammin. ”Kuluvaa vuotta on jäljellä vielä muutama kuukausi, mutta jo tässä vaiheessa voin todeta, että olemme erittäin tyytyväisiä integraation etenemiseen sen ensimmäisestä päivästä lähtien ja aiomme saattaa hankkeen päätökseen vuoden lopussa.”

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut