Tamperelainen Cimec oy osti Glaston oyj:n liiketoimintaa Saksasta - Talous - Aamulehti

Tamperelainen Cimec teki kaupat pörssiyhtiön kanssa ja tuo sen tuotantoa Saksasta Tampereelle: ”Ostimme isomman”

Cimec oy ostaa Glaston oyj:lta sen lasinkäsittelyliiketoiminnan Saksassa. Yrityskaupan taustalla on yritysten välinen yhteistyökuvio.

Cimec oy:n toimitusjohtaja Martti Ahola kuvattiin 18. helmikuuta 2021 yrityksen toimitiloissa Tampereen Vehmaisissa. Yritys on vuokrannut 150 neliömetriä lisää toimitiloja.

2.11. 7:09 | Päivitetty 2.11. 18:43

Aamulehti

Tamperelainen Cimec oy on ostanut pörssiyhtiö Glaston oyj:n saksalaisen lasinkäsittelyliiketoiminnan. Cimec valmistaa koneita ja laitteita lasin käsittelyyn teollisuudelle. Yrityksellä on Tampereella kymmenen työntekijää ja lähes miljoonan liikevaihto.

”Ostimme isomman ja tällä varmaan tuplaamme liikevaihdon”, arvioi toimitusjohtaja Martti Ahola.

Liiketoiminnan siirtyessä Saksan Neuhausenista Tampereelle Cimec palkkaa kolme uutta työntekijää. Työntekijöiden haut ovat jo auki. Glastonin työntekijät eivät siirry Cimecille kaupan mukana, vaan he pysyvät Glastonin palveluksessa.

Aholan mukaan liiketoiminnan siirtäminen Suomeen on harvinaista. ”Olemme voimakkaasti vastavirtaan toimiva yritys, eli siirrämme tuotantoa Euroopasta Suomeen.”

Kaupan ennakoidaan vaikuttavan epäsuorasti myös Suomessa toimivaan alihankintaverkostoon.

Tällä hetkellä yrityksen päämarkkinat ovat Pohjoismaissa, Virossa ja Euroopassa erityisesti Ranskassa. Kauppa mahdollistaa kasvun esimerkiksi Amerikassa, Lähi-idässä ja Aasiassa.

Cimec oy

Tamperelainen lasinkäsittelyn työkaluja, esimerkiksi lasinostimia valmistava yritys.

Toimitilat Tampereen Vehmaisissa.

Perustettu vuonna 1995.

Vuonna 2020 yrityksen liikevaihto oli 966 000 euroa. Koronavuotta edeltävänä vuonna 2019 liikevaihto oli 1,2 miljoonaa euroa.

Vuonna 2020 tilikauden tulos oli 9 000 euroa, ja yrityksen liikevoittoprosentti 0,9. Ennen koronaa vuonna 2019 tilikauden tulos oli 33 000 euroa ja liikevoittoprosentti 3,6.

Toimitiloja laajennetaan

Kun Cimecin toiminta kasvaa, tarvitaan lisää tiloja. ”Saimme hankittua lisätilaa olemassa olevista tiloista. Meille tuli 150 neliötä lisää tuotantotilaa.”

Cimec toimii Tampereen Vehmaisissa Glastonilta vuokratuissa toimitiloissa ja Glaston vuokraa myös lisäneliöt. Toimitilajärjestely kertoo yritysten välisestä yhteistyöstä, ja myös yrityskaupan taustalla on Glaston oyj:n tavoite järjestellä toimintojaan siten, että se keskittyy ydinalueisiinsa.

Glaston oyj kertoi kolmannen vuosineljänneksen osavuosikatsauksessaan, että se myi lasinostinliiketoiminnan Cimecille sisäisen tehokkuuden parantamiseksi. Yhtiö keskittyy ajoneuvoteollisuuden ja lämpökäsittelykoneiden laseihin sekä eristyslasilaitteiden valmistukseen. Glaston myy asiakkailleen koneita ja teknologiaa, joilla valmistetaan esimerkiksi autojen tuulilaseja.

Lasinkäsittelyn työkaluihin erikoistunut Cimec on jo aiemmin tehnyt sen kanssa yhteistyötä, minkä vuoksi lasinkäsittelyliiketoiminnan myyminen yritykselle oli luonteva vaihtoehto.

”Glaston etsi liiketoiminnalle jatkajaa, jolla olisi kyky kehittää toimintaa ja jatkaa yhteistyötä, joka meillä aiemmin on heidän kanssaan ollut”, Ahola sanoo.

Lue lisää: Pirkanmaan vientiyrityksillä menee nyt yllättävän hyvin: suurin osa pitää yhtä asiaa välttämättömänä – Nyt kolme paikallista firmaa kertoo poikkeusvuodesta

Oikaisu 2.11. kello 18.41: toisin kuin jutussa mainittiin, Glaston ei itse valmista autojen tuulilaseja tai palosuojalaseja. Todellisuudessa Glaston myy asiakkailleen muun muassa koneita ja teknologiaa, joilla valmistetaan erilaisia laseja.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut