Mitä lentoja Tampere-Pirkkalasta lennetään? Katso lista 2021–2022 - Talous - Aamulehti

Tampere-Pirkkalasta lennetään tiistaista alkaen Lontooseen – näistäkin reiteistä neuvotellaan nyt: ”Muutaman lentoyhtiön kanssa keskustellaan vakavasti”

Tampere-Pirkkalan lentoyhteydet paranevat heti marraskuun alussa, kun reittilennot Lontoon Stanstediin käynnistyvät.

Ensimmäinen reittilento pandemian jälkeen nousi ilmaan Tampere-Pirkkalasta tiistaina 5. lokakuuta. Aamulehti oli paikalla, kun ensimmäiset matkustajat luopuivat ruumaan menevistä matkatavaroistaan lentoasemalla.

29.10. 6:00

Aamulehti

Tampere-Pirkkalan lentoaseman kakkosterminaali pääsee tiistaina yli 1,5 vuoden pandemiatauon jälkeen säännölliseen käyttöön, kun Ryanairin lennot Lontoon Stanstedin kentälle käynnistyvät.

Aamulehti selvitti, mitkä Tampere-Pirkkalan lentoyhteyksien tila ja näkymä ovat alle kuukausi ensimmäisten reittilentojen käynnistymisen jälkeen.

Lue lisää: Tällaiset olivat tunnelmat kentällä aikaisin aamulla ja näin lähti ensimmäinen kone – pitkä odotus päättyi Tampere-Pirkkalassa, reitti­lennot käynnistyivät

Minne Tampere-Pirkkalasta lennetään nyt?

Airbaltic lentää Tampere-Pirkkalasta Latvian Riikaan kahdesti viikossa. Suuri osa matkustajista jatkaa Riiasta jatkolennoilla maailmalle.

Ryanair aloittaa lennot Englannin Lontooseen Stanstediin tiistaina 2. marraskuuta. Reittilentoja Lontooseen lennetään kaksi kertaa viikossa. Tampere-Pirkkala–Lontoo-reitti on sekä elinkeinoelämän että vapaa-ajanmatkustajien toivoma.

Matkatoimisto Tui lentää lomalentoja Espanjan Gran Canarialle ja Teneriffalle.

Mitä lisäyksiä alkuvuosi 2022 tuo lentotarjontaan?

SAS suunnittelee Tampere-Pirkkala–Tukholma-lentojen käynnistämistä alkuvuonna. Lentoyhtiö myy nyt ensimmäisiä lentolippuja helmikuun 28. päivä alkaen lennettäville lennoille.

Visit Tampereen lentoliikenteen asiantuntija Marja Aalto kertoo, että neuvottelut Tukholman-lentojen aloitusajankohdasta ovat vielä kesken. Aalto sanoo, että pyrkimyksenä on aikaistaa lentojen aloitusta tammikuun loppuun tai helmikuun alkuun.

Marja Aalto kuvattiin Tampere-Pirkkalassa reittilentojen käynnistyessä 5. lokakuuta.

Mitä lentoyhteyksiä on vahvistettu kesäkaudelle 2022?

Airbaltic aikoo tuplata reittilentojensa määrän Riikaan kesäkaudella 2022. Kesällä Riikaan lennetään siis neljä kertaa viikossa.

Ryanair aikoo jatkaa Lontoon-reittilentoja kahdesti viikossa myös kesäkaudella.

SAS:n suunnitelmana on lentää Tampere-Pirkkalasta Tukholmaan noin kolme kertaa vuorokaudessa.

TUI suunnittelee lomalentoja Tampere-Pirkkalasta kesäkohteisiin, ainakin Kreikan Rodokselle ja Turkin Antalyaan.

Millaisia neuvotteluja lentoyhteyksistä käydään nyt?

Neuvotteluja on Marja Aallon mukaan parhaillaankin käynnissä. Hän ei kuitenkaan voi paljastaa, kenen kanssa tai mistä lentoyhteyksistä nyt neuvotellaan. ”Sen verran voin sanoa, että keskusteluja käydään suorista Euroopan reittilennoista ja muutaman lentoyhtiön kanssa vakavasti.”

Aalto kertoo, että useiden lentoyhtiöiden kanssa keskustellaan myös tulevaisuuden mahdollisuuksista, esimerkiksi talven 2022–2023 ja kesän 2023 lentoyhteyksistä.

Tampere-talossa järjestetään helmikuussa Connect Route Development Forum -tapahtuma, joka kokoaa yhteen alan toimijat. Aalto toivoo, että alan toimijat paikan päälle Tampereelle tuova tapahtuma avaa uusia neuvotteluikkunoita ja vahvistaa entisestään jo olemassa olevia yhteyksiä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut