Metsäyhtiö UPM teki huipputuloksen - Talous - Aamulehti

Metsäyhtiö UPM teki huipputuloksen – vuosineljänneksen liikevoitto yli 400 miljoonaa euroa

Sekä liikevaihto että liikevoitto kasvoivat heinä–syyskuussa. Liikevoitto kaksinkertaistui viime vuoden vastaavasta ajasta.

Metsäyhtiö UPM on hyötynyt sellun ja sahatavaran huippusuhdanteesta.

26.10. 10:05 | Päivitetty 26.10. 10:24

Metsäyhtiö UPM on muiden metsäyhtiöiden tavoin hyötynyt sellu- ja sahatavaramarkkinoiden huippusuhdanteesta. Myös tarraliiketoiminnalla meni heinä–syyskuussa erinomaisesti verkkokaupan kukoistaessa.

Sähkön hintojen raju nousu puolestaan nosti energialiiketoiminnan erinomaiseen tulokseen. Toisaalta sähkön kallistuminen kuritti muiden liiketoimintayksiköiden tuloksia.

Toimitusjohtaja Jussi Pesosen mukaan kolmas vuosineljännes oli tulokseltaan yhtiön kaikkien aikojen paras.

Yhtiön liikevaihto kasvoi kolmannella vuosineljänneksellä 24 prosenttia 2 523 miljoonaan euroon.

Vertailukelpoinen liikevoitto kaksinkertaistui heinä–syyskuussa viime vuoden vastaavasta ajasta 424 miljoonaan euroon ja oli lähes 17 prosenttia suhteessa liikevaihtoon.

Yhtiön biorefining-liiketoiminta sisältää sellun-, sahatavaran- ja biopolttoaineiden tuotannon. Yksikön liikevaihto kasvoi 811 miljoonaan euroon. Liikevoitto nousi 321 miljoonaan euroon ja oli lähes 40 prosenttia suhteessa liikevaihtoon.

Graafisten papereiden liiketoiminta oli edelleen tappiolla, vaikka kapasiteettia on suljettu paljon, ja kysyntä ja tarjonta ovat entistä paremmin tasapainossa.

Pitkään laskenut painopaperien kysyntä romahti koronaepidemian seurauksena. Nyt kysyntä ja hinnat ovat Euroopassa piristyneet, mutta eivät UPM:n mukaan riittävästi vetääkseen toiminnan kannattavaksi.

Vuosineljänneksen aikana UPM sai myytyä vuodenvaihteessa suljetun Kaipolan paperitehtaan alueen ja kiinteistöt sekä Ranskassa sijaitsevan Chapelle Darplayn sanomalehtipaperitehtaan, jonka UPM sulki kesällä 2020.

Uutinen päivittyy.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut