Facebook teki lähes 10 miljardin dollarin voiton - Talous - Aamulehti

Facebook teki lähes 10 miljardin dollarin voiton – vain tunteja ennen tuloksen julkistamista julki tuli jälleen uusia väitteitä yhtiön toiminnasta

Tuore kritiikki Facebookin toimintatavoista ei ole vaikuttanut yhtiön tulokseen.

Yhtiön toimitusjohtaja Mark Zuckerberg on kiistänyt aiemmat väitteet, joiden mukaan yhtiö laittaa tuottojen tavoittelemisen ihmisten turvallisuuden edelle. Zuckerberg kuvattiin Yhdysvaltojen Washingtonissa lokakuussa 2019.

26.10. 6:40

Teknologiayhtiö Facebook kertoo tehneensä juuri päättyneellä kolmannella vuosineljänneksellä voittoa yli yhdeksän miljardia Yhdysvaltain dollaria. Yhtiö sanoo, että se on 17 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten vastaavaan aikaan.

Lisäksi yhtiö kertoo, että sen käyttäjämäärät ovat jatkaneet kasvuaan. Facebookin mukaan sen käyttäjämäärät ovat kasvaneet kuusi prosenttia ja sen palveluilla on nyt lähes kolme miljardia käyttäjää. Yhtiö omistaa sosiaalisen median palveluista muun muassa Facebookin, Instagramin ja Whatsappin.

Somejätti on saanut viime aikoina osakseen voimakasta kritiikkiä väitteestä, jonka mukaan se laittaisi yrityksen tuotot käyttäjiensä turvallisuuden edelle. Facebook on ollut kriisin keskellä sen jälkeen, kun yhtiön entinen työntekijä Frances Haugen vuoti julkisuuteen tietoja ja asiakirjoja yhtiön sisäisistä käytännöistä.

Haugenin vuotamien tietojen mukaan somejätti on tietoinen siitä, että sen alustoja käytetään vihan, väkivallan ja disinformaation levittämiseen ja että sen alustat vahingoittavat lasten ja nuorten mielenterveyttä. Haugenin mukaan yhtiö laittaa liikevoitot ja jatkuvan kasvun käyttäjiensä turvallisuuden ja hyvinvoinnin edelle.

Vain tunteja ennen tuoreen tuloksen julkaisemista Yhdysvalloissa oli julkaistu jälleen uusia väitteitä Facebookin toiminnasta. Mediatietojen mukaan Facebook taipui valtion sensuurille Vietnamissa ja että yhtiö antaa vihapuheen jatkua kielellisten puutteiden takia. Facebookin on myös kerrottu tietävän, että sen algoritmi ruokkii myrkyllistä polarisaatiota verkossa.

Facebook on arvostellut uutisoinnin olevan valikoivaa ja näyttävän miljardien ihmisten käyttämän sosiaalisen median huonossa ja virheellisessä valossa. Yhtiön toimitusjohtaja Mark Zuckerberg on kiistänyt väitteet tuottojen laittamisesta ihmisten turvallisuuden edelle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut