Verkkokauppa.comin tulos heikkeni heinä–syyskuussa – kova hintakilpailu rasitti katteita - Talous - Aamulehti

Verkkokauppa.comin tulos heikkeni heinä–syyskuussa – kova hintakilpailu rasitti katteita

Yhtiö kertoo valmistautuneensa joulukauteen huolellisesti ja vakuuttaa, että valikoimaa on hyvin saatavilla.

Verkkokauppa.comin joulun sesonkikausi alkoi viime vuonna Black Friday alennusmyyntikampanjalla.

22.10. 8:54

Kuluttajaelektroniikkaketju Verkkokauppa.comin tulos heikkeni kolmannella neljänneksellä lähes viidenneksen vuoden takaisesta, kun yhtiö kärsi tiukasta hintakilpailusta kodinelektroniikka- ja kodinkonemarkkinoilla. Liikevaihto sen sijaan kasvoi yhtiön ottaessa markkinaosuutta kilpailijoilta.

Verkkokauppa.comin liiketulos heikkeni heinä–syyskuussa 4,7 miljoonaan euroon viime vuoden vastaavan ajan 5,6 miljoonasta eurosta. Liiketulos laski 17 prosenttia.

”Myyntikatetta heikensi kireä kilpailutilanne erityisesti suurissa ydintuotekategorioissa kuten puhelimissa, tietokoneissa sekä suurissa ja pienissä kodinkoneissa. Lisäksi matalakatteisten tuotekategorioiden osuus kokonaismyynnistä kasvoi”, sanoo Verkkokauppa.comin toimitusjohtaja Panu Porkka osavuosikatsaustiedotteessa.

Liikevaihtoa kertyi 141 miljoonaa euroa vuoden takaisen 129,3 miljoonan euron jälkeen. Kasvua oli 9,1 prosenttia.

Yhtiön verkkokaupasta tehtävä myynti kasvoi kolmannella neljänneksellä 19 prosenttia vertailukaudesta, kun yhtiö onnistui koulunpaluusesongissa. Kasvu tuli yhtiön mukaan lähes kaikista tuoteryhmistä.

Myös yritysasiakasmyynti kasvoi heinä-syyskuussa vahvasti, 22,0 prosenttia ja sen osuus kokonaismyynnistä nousi 22 prosenttiin.

Verkkokauppa.comin markkinaosuus kasvoi Porkan mukaan ”merkittävästi” samaan aikana, kun markkinat kasvoivat maltillisesti. Porkka sanoo, että Verkkokauppa.comin voimakkaasti laajentunut tuotevalikoima ja nopeat toimitusratkaisut tuottivat tulosta.

Porkan mukaan yhtiö on valmistautunut joulun kampanjasesonkiin huolellisesti ja valikoiman hyvällä saatavuudella.

Verkkokauppa.com pitää tulosohjauksensa ennallaan ja odottaa koko vuoden liikevaihdon olevan 570–620 miljoonaa euroa ja vertailukelpoisen liiketuloksen 20–26 miljoonaa euroa.

Viime vuonna liikevaihtoa kertyi 554 miljoonaa euroa ja vertailukelpoinen liiketulos oli 20,4 miljoonaa euroa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut