Tamperelainen Polar Night Energy keräsi puolen miljoonan euron rahoituksen - Talous - Aamulehti

Tamperelainen Polar Night Energy keräsi puolen miljoonan euron rahoituksen: ”Hyvän alkuvauhdin olemme jo saaneet”

Startup-yritys suunnittelee ja rakentaa uusiutuvan energian lämpövarastoja Tampereen Hiedanrannassa.

Tamperelainen Polar Night Energy on kehittänyt laitteiston, jonka avulla lämpöä voidaan varastoida hiekkaan. Yrityksen toinen perustaja Tommi Eronen sääti sähkövastusten toimintaa tietokoneeltaan Tampereen Hiedanrannassa helmikuussa 2021.

13.10. 14:27

Aamulehti

Tamperelainen Polar Night Energy oy keräsi puoli miljoonaa euroa elokuussa päättyneellä rahoituskierroksellaan.

Uusiutuvan energian lämpövarastoja suunnittelevan ja rakentavan startup-yrityksen hallituksen puheenjohtaja Markku Ylönen sanoo, että onnistunut rahoituskierros mahdollistaa monta asiaa.

Uusia avainhenkilöitä on jo palkattu. Lisäksi yritys aikoo käyttää rahoitusta esimerkiksi tuotekehitykseen ja palveluiden kaupallistamiseen.

”Rahoitus mahdollistaa sen, että keskitymme saamaan kassavirtaa tuottavia kauppoja aikaiseksi. Siihen ollaan viime ajat suuri osa panostuksista laitettu.”

Polar Night Energy oy

Mikä: Markku Ylösen ja Tommi Erosen perustama tamperelaisyritys.

Mitä tekee: Kehittää menetelmää aurinko- ja tuulienergian tuottaman ylijäämäenergian varastoimiseksi hiekkaan Tampereen Hiedanrannassa.

Talous: Liikevaihto oli 22 000 ja tulos 170 000 miinuksella helmikuussa 2021 päättyneellä tilikaudella. Yhtiön tavoitteena on kääntää kassavirta voitolliseksi alle kahdessa vuodessa.

Suunnitelmat: Muutaman vuoden aikajänteellä pörssilistautuminen ja tekniikan lisensointi maailmanlaajuiseen käyttöön. Menetelmäpatentti yrityksellä on jo.

Henkilöstö: Toimitusjohtaja Tommi Eronen, hallituksen puheenjohtaja Markku Ylönen, projektipäällikkö Liisa Naskali, viestintäasiantuntija Miika Peltola ja johtava tutkija Ville Kivioja.

Neuvottelut käynnissä

Polar Night Energyllä on neuvottelee parhaillaan useista asiakasprojekteista. Osa neuvotteluista on Ylösen mukaan edennyt jo tarjousvaiheeseen. ”Hyvän alkuvauhdin olemme jo saaneet kaupallistumiseen tämän (rahoituksen) avulla.”

Polar Night Energy on kehittänyt laitteiston, jonka avulla lämpöä voidaan varastoida hiekkaan. Yrityksen kehittämiä energiavarastoja voidaan tulevaisuudessa käyttää esimerkiksi raskaassa teollisuudessa ja osana kaukolämpöverkkoa.

Tamperelaisyrityksen ensimmäisen kaukolämpöverkkoon yhteydessä olevan kaupallisen laitoksen asentaminen käynnistyy Kankaanpäässä tänä syksynä.

Lisää nimiä hallitukseen

Polar Night Energy sai rahoituskierroksella muutamia kymmeniä uusia sijoittajia bisnesammattilaisista ja enkelisijoittajista.

Yritys uudisti myös hallitustaan. Uusina jäseninä hallituksessa aloittivat Antti Aarnio ja Saku Oikarinen.

Aarnio on Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiön johtaja ja Tekniikan edistämissäätiön toimitusjohtaja. Hän on ollut uransa aikana läheisesti kehittämässä yli sadan yrityksen liiketoimintaa ja esimerkiksi vetänyt yrityskiihdyttämöä.

Reckitt Hygienen Suomen- ja Norjan-maajohtaja työskentelevä Oikarinen on tehnyt uransa myynnin ja johtamisen tehtävissä.

Vanhoina jäseninä hallituksessa jatkavat Markku Ylönen, Tommi Eronen ja Mikko Paananen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos