Alkoholijuomayhtiö Anora aloitti yt-neuvottelut - Talous - Aamulehti

Alkoholi­juoma­yhtiö Anora aloitti yt-neuvottelut, Suomessa vähennystarve enintään 13 henkilöä

Neuvotteluilla pyritään poistamaan päällekkäisyyksiä, joita syntyi, kun suomalainen Altia ja norjalainen Arcus yhdistyivät Anoraksi. Neuvottelut eivät koske tuotannon työntekijöitä.

Alkoholijuomia valmistava Anora on aloittanut yt-neuvottelut. Anora syntyi, kun suomalainen Altia ja norjalainen Arcus yhdistyivät. Yhtiöiden juomia kuvattiin syyskuussa 2020.

11.10. 13:11

Alkoholijuomavalmistaja Anora on aloittanut yt-neuvottelut päämarkkinoillaan Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Neuvottelujen taustalla on uuden liiketoimintamallin suunnittelu sekä päällekkäisten työtehtävien karsiminen.

Anora syntyi, kun suomalainen Altia ja norjalainen Arcus kertoivat viime syksynä yhdistyvänsä. Altia tunnettiin muun muassa Koskenkorva-, Jaloviina-, O.P. Anderson- ja Larsen-brändeistään.

Vähennystarve on Suomessa enintään 13 henkilöä, ja se kohdistuu ylempiin toimihenkilöihin. Tuotannon työntekijät ja konsernin itsenäiset viiniyhtiöt ovat neuvottelujen ulkopuolella.

Lue lisää: Altian ja Arcuksen yhdistyminen varmistui – yhtiöt onnistuivat myymään juomabrändejään

Uudessa liiketoimintamallissa yhdistetään viiniliiketoimintaa ja väkevien juomien bisnestä sekä kansainvälistä ja teollista liiketoimintaa, kertoo viestintäjohtaja Petra Gräsbeck.

”Neuvottelut kohdistuvat lähinnä tukitoimintoihin ja pääkonttoriin, joissa on päällekkäisyyksiä kahden yhtiön yhdistymisen jälkeen”, Gräsbeck kertoo.

Uuden liiketoimintamallin suunnittelu on vielä pahasti kesken, jolloin vähennystarpeen arviokin on karkea, Gräsbeck sanoo.

”Arcus ja Altia ovat järjestäytyneet eri tavoin esimerkiksi tuoteryhmien ympärille ja siinä, miten kansainvälinen liiketoiminta on hoidettu. Näissä etsitään uutta yhteistä mallia.”

Yt-neuvottelut on määrä saada päätökseen vuoden loppuun mennessä. Silloin yhtiö kertoo tarkemmin, millaiseen liiketoimintamalliin se päätyy.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: