Pääsponsorin epäselvyydet eivät vaikuta yhteistyöhön Tampereen uuden areenan kanssa – ”He ovat hoitaneet kaikki velvoitteensa” - Talous - Aamulehti

Pääsponsorin epäselvyydet eivät vaikuta yhteistyöhön Tampereen uuden areenan kanssa – ”He ovat hoitaneet kaikki velvoitteensa”

Ensi kevään jääkiekon MM-kisojen aikaan Uros-areenalla tulee olemaan todennäköisesti hetkellisesti toinen nimi.

Uros-areena elokuussa 2021.

24.9. 12:20

Helsinki

Teknologiayhtiö Uros on hoitanut kaikki velvoitteensa yhteistyösopimuksen mukaisesti, kertoo Tampereelle valmistuvan Uros-areenan toimitusjohtaja Marko Hurme. Hurmeen mukaan areenan puolelta ei nähdä ongelmia yhteistyön jatkumisen suhteen.

”Mikä tahansa markkinointisopimuksen tehneistä yhtiöistä, jos he hoitavat kaikki velvoitteensa, niin ei minulla ole ainakaan vielä tiedossa mitään sellaista mitä... Niin kuin sanoin, he ovat hoitaneet velvoitteensa ihan asiallisesti”, Hurme sanoo.

Torstaina uutisoitiin, että oululaistaustaisen Uroksen satumaisten voittojen takana ei välttämättä ole yhtiön ilmoittamien lukujen kuvaaman mittakaavan kokoista todellista liiketoimintaa.

Lue lisää: Uroksen jättivoittojen takaa paljastui lähes tyhjä kassa – voitot olivatkin myyntisaamisia

Uros nousi raskaaseen sarjaan vuonna 2018, kun se kertoi tehneensä 120 miljoonan euron liikevoiton. Yhtiön kassassa huikea tulos ei näkynyt, vaan vuoden päätteeksi konsernin kassa oli lähes tyhjä ja sillä oli 149 miljoonan euron myyntisaamiset.

Areenan nimi pysyy vielä

Loppuvuodesta aukeavan Uros-areenan nimi tulee tällä hetkellä pysymään samana, Hurme sanoo. Tampereen jääkiekkojoukkueet Ilves ja Tappara pelaavat hallissa ja lisäksi siellä järjestetään esimerkiksi konsertteja ja muita tapahtumia.

”Tällä hetkellä he ovat hoitaneet kaikki velvoitteensa ihan sopimuksen mukaisesti. Ei meillä ole mitään syytä, eikä oikeuttakaan toimia toisella tavalla”, Hurme sanoo.

Hänen mukaansa on tärkeää korostaa sitä, että Tampereelle nouseva halli ja teknologiayhtiö Uros ovat kaksi eri yhtiötä. Mahdollisista mainehaitoista Uros-areenalle Hurme ei vielä osaa kommentoida.

”Täytyy vain odottaa, että mitä sieltä selviää. Sitten on helpompi kommentoida.”

Uros-areena toimii ensi kevään jääkiekon MM-kisojen päänäyttämönä. MM-kisojen aikaan hallin nimi tulee olemaan kuitenkin todennäköisesti jotain muuta, sillä vuokrasopimukseen liittyy pykälä, jonka mukaan halli voidaan poikkeuksellisesti nimetä kisojen ajaksi joksikin muuksi.

Kansainvälisellä jääkiekkoliitolla on pitkä sopimus pääsponsorinsa urheilumarkkinointiyhtiö Infrontin kanssa.

Tarkastetut tilinpäätökset puuttuvat

STT:n tietojen mukaan vuonna 2018 Uros-konsernin ulkopuolelta tullut 120 miljoonan euron liikevoitto kirjattiin yhtiön Hongkongin tytäryhtiön tilinpäätökseen, joka ei ole julkinen. STT:n tietojen mukaan Hongkongin tytäryhtiöön ei tullut vuoden aikana uskottavaa positiivista kassavirtaa yhtiön ulkopuolelta, vaan myyntisaamiset vain kerääntyivät ja jatkoivat kasvuaan.

Saamiset ovat esimerkiksi asiakkaiden velkoja yhtiölle. STT:n tietojen mukaan Uros ei jostain syystä pyrkinyt aktiivisesti perimään myyntisaamisia, mutta ei myöskään alaskirjannut niitä.

Uroksen vuoden 2018 tilinpäätös on viimeisin, jonka tilintarkastaja on hyväksynyt. Sen jälkeen Uros ei ole toimittanut tilintarkastettuja tilinpäätöksiä kaupparekisteriin Patentti- ja rekisterihallituksen (PRH) toistuvista pyynnöistä huolimatta. Uros-konsernin toimitusjohtajaksi keskiviikkona valittu Rauno Jokelainen sanoo vuosien 2019 ja 2020 tilinpäätöksien valmistuvan lähiaikoina.

”Voitot on vahvistettu tilinpäätöksessä edeltävinä vuosina, ja ne olivat vahvistettuja saatavia. Kyllä voitot sitä myöten on totta, voiko enempää totta ollakaan, Jokelainen vastasi torstaina kysymykseen Uroksen voittojen pohjautumisesta todelliseen liiketoimintaan.”

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos