Tamperelainen Bioretec aikoo taas pörssiin - Talous - Aamulehti

Uusi käänne: Tamperelainen Bioretec on hakenut osakkeidensa listaamista pörssiin

Tamperelaisyhtiön pörssilistautuminen peruuntui yllättäen kesäkuussa. Toimitusjohtaja kertoi jo silloin, että listautuminen on edelleen yhtiön suunnitelmana.

Bioretecin toimitusjohtaja Timo Lehtonen esitteli yhtiön uutta rakenteilla olevaa toimitilaa Tampereella kesäkuun alussa. Yhtiö kertoi silloin ensimmäisen kerran listautumisaikeistaan.

23.9. 12:49

Aamulehti

Lääketeknologiayhtiö Bioretec oy on hakenut osakkeidensa listaamista Helsingin pörssin First North -markkinapaikalle.

Tamperelaisyhtiö jätti listalleottohakemuksensa Nasdaq Helsingille maanantaina. Bioretecin mukaan kaupankäynti yhtiön osakkeilla voi alkaa pörssissä jo ensi viikon tiistaina 28. syyskuuta.

Bioretecin listautuminen Helsingin pörssiin peruuntui kesäkuussa vain vuorokausi ennen ilmoitettua osakkeiden kaupankäynnin aloitusajankohtaa.

Lääkinnällisiä laitteita kehittävän ja valmistavan yhtiön mukaan listautumisen peruuntumisesta päätti annin järjestäjäpankki Danske Bank, joka katsoi, ettei listautumisen edellytyksiä ole, sillä jatkomarkkinan käyttäytymistä ei voitu ennustaa riittävän tarkasti.

Ei uutta listautumisantia

Pörssilistautumisen sijaan yhtiö toteutti kesäkuussa 7,2 miljoonan euron osakeannin. Anti ylimerkittiin ja merkintäaika keskeytettiin jo ensimmäisenä merkintäpäivänä.

Bioretecin hallitus katsoo, että ylimerkitty osakeanti osoittaa, että yhtiön osakkeille olisi kysyntää. Siksi yhtiö hakee First North -markkinapaikalle pääsyä ilman, että pörssilistautumista varten järjestettäisiin oma listautumisanti.

Sen sijaan yhtiö kertoo suunnittelevansa enintään neljän miljoonan euron osakeantia listautumisen jälkeen loppuvuonna.

Bioretecin toimitusjohtaja Timo Lehtonen sanoi Aamulehden haastattelussa jo kesäkuussa pörssilistautumisen peruunnuttua, että yhtiön strategia ja tavoitteet ovat ennallaan. Hän sanoi tuolloin, että pörssilistautuminen on yksi keino kasvattaa yhtiön näkyvyyttä.

”Emme me sitä missään nimessä kuoppaa ja hautaa minnekään, vaan aktiivisesti tehdään asioita ja katsotaan, mikä on kulloinkin paras mahdollinen ratkaisu”, Lehtonen kommentoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos