Osavuosikatsauksissa Twitterin liikevaihto kasvoi, vaikka Donald Trumpin sulkemisen sovelluksesta arvioitiin heikentävän kiinnostusta – myös Stockmannin ja Keskon liikevaihdot nousivat - Talous - Aamulehti

Osavuosikatsauksissa Twitterin liikevaihto kasvoi, vaikka Donald Trumpin sulkemisen sovelluksesta arvioitiin heikentävän kiinnostusta – myös Stockmannin ja Keskon liikevaihdot nousivat

Seuraamme tässä päivittyvässä jutussa toisen vuosineljänneksen tulosjulkistuksia. Perjantaina tuoreimman osavuosikatsauksensa julkistavat muiden muassa Kesko ja Stockmann.

Sosiaalisen median yhtiö Twitter teki toisella vuosineljänneksellä odotettua paremman tuloksen. Yhtiön liikevaihto kasvoi 1,19 miljardiin dollariin.

23.7.2021 8:12 | Päivitetty 23.7.2021 14:55

Aamulehti, STT

Kesän tuloskausi jatkuu perjantaina, kun useat suuret yritykset julkistavat osavuosi­katsauksensa toiselta vuosineljännekseltä.

Muun muassa Kesko, Twitter ja Stockmann kertoivat huhti–kesäkuun tuloksistaan perjantaina. Seuraamme tulospäivää tässä päivittyvässä jutussa.

Kello 9.14: Keskolle jälleen ennätystulos

Kesko kertoo jälleen tehneensä ennätyksellisen tuloksen edellisellä vuosineljänneksellä.

Keskon vertailukelpoinen liikevoitto kasvoi huhti–kesäkuussa 219,4 miljoonaan euroon. Vielä vuotta aiemmin lukema oli 155,2 miljoonaa. Liikevaihto kasvoi lähes kolmeen miljardiin euroon.

Pääjohtaja Mikko Helanderin mukaan toisen vuosineljänneksen tulos oli kaikkien aikojen paras.

Yhtiö antoi päättyneen vuosineljänneksen aikana kaksi positiivista tulosvaroitusta. Tällä hetkellä yhtiö arvioi, että sen vertailukelpoinen liikevoitto koko vuoden osalta olisi 650–750 miljoonan euron haarukassa.

Päivittäistavarakaupassa liikevaihto kasvoi. Ruoan verkkokaupan myynti laski verrattuna viime vuoden poikkeusoloihin.

Rakentamisen ja talotekniikan kaupassa yhtiö on Helanderin mukaan onnistunut varmistamaan tuotteiden hyvän saatavuuden, vaikka maailmanlaajuiset saatavuushaasteet näkyvät joissain tuoteryhmissä.

–  Norjassa myynti ja kannattavuus on pystytty nostamaan aivan uudelle tasolle. Ruotsissa on jatkettu myynnin kasvattamista ja kannattavuuden parantamista kaikissa liiketoiminnoissa, Helander sanoo tiedotteessa.

Autokaupassa liikevaihto kasvoi puolella.

–  Uusien autojen kysyntä on palautumassa normaalille tasolle ja myös käytettyjen autojen kysyntä on kasvussa, Helander sanoi.

Pirkanmaalla K-ryhmän myynti oli tammi-kesäkuussa 488,6 miljoonaa euroa. Myynti kehittyi 6,8 prosenttia.

Päivittäistavarakaupan myynti oli 338,7 miljoonaa euroa ja se oli plussalla 3,3 prosenttia. Rakentamisen, talotekniikan ja urheilukaupan myynti oli 102,9 miljoonaa euroa ja se kasvoi 10,3 prosenttia.

Autokaupan myynti oli 47 miljoonaa euroa ja sen kehitys oli 29,4 %.

– Hyvä myynnin kehitys Pirkanmaalla jatkuu, vaikka vertailulukuina ovat viime vuoden ennätykselliset kehitykset. Elokuussa avautuu Tampereelle peräti kolme uutta K-ruokakauppaa, Keskon Länsi-Suomen aluejohtaja Jari Alanen kommentoi lukuja tyytyväisenä tiedotteessa.

Lue lisää: Kesko rikkoi jälleen tulos­ennätyksiä, näin myynnit kasvoivat Pirkanmaalla – Elokuussa Tampereelle aukeaa kolme uutta kauppaa ja ympäri vuorokauden auki oleva Citymarket

Kello 8.12: Stockmannin liikevaihto nousi roimasti

Tavarataloyhtiö Stockmannin oikaistu liiketulos huhti–kesäkuussa oli 26,7 miljoonaa euroa, kun vastaava tulos vuotta aiemmin oli 0,8 miljoonaa.

Liikevaihto nousi yli viidenneksellä 228 miljoonaan.

Stockmannin toimitusjohtaja Jari Latvanen sanoo, että sekä tytäryhtiö Lindex että Stockmann paransivat tulostaan. Latvasen mukaan Lindexin myynti ja tulos kasvoivat kaikilla markkinoilla ja liiketoiminta-alueilla.

– Markkinat alkoivat elpyä, ja on hyvin positiivista, että Lindex kehittyy jopa markkinoita nopeammin ja Stockmannin kehitys vastaa markkinakasvua, Latvanen sanoo tulostiedotteessa.

Konserni odottaa sen liikevaihdon kasvavan kuluvana vuonna. Myös oikaistun liiketuloksen odotetaan olevan positiivinen, kunhan koronapandemian vuoksi ei aseteta merkittäviä rajoituksia.

Yhtiö ei ollut aiemmin julkaissut tulosennustetta tälle vuodelle epäselvien näkymien vuoksi.

Kello 8.12: Twitterille odotettua parempi tulos

Sosiaalisen median yhtiö Twitter teki toisella vuosineljänneksellä odotettua paremman tuloksen. Twitter kertoi myöhään torstaina Suomen aikaa, että sen nettotulos huhti–kesäkuussa oli 66 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria.

Yhtiön liikevaihto kasvoi 1,19 miljardiin dollariin.

Tulos oli roima parannus vuoden 2020 toisesta neljänneksestä, jolloin Twitter teki 1,38 miljardia dollaria tappiota.

Analyytikot olivat arvioineet, että Yhdysvaltain entisen presidentin Donald Trumpin sulkeminen Twitteristä ja Yhdysvaltain hektisen vaalivuoden jääminen taakse voisivat heikentää yleisön kiinnostusta. Urheilutapahtumat ovat kuitenkin tuoneet Twitteriin lisää säpinää.

Twitterin käyttäjämäärän kasvu on hidastunut viime vuosien tahdista, mutta mainostulot lähes kaksinkertaistuivat viime vuodesta.

Vilkas tulosviikko

Aamulehti seurasi osavuosikatsauspäivää myös aiemmin tällä viikolla. Torstaina huhti–kesäkuun tuloksista kertoivat UPM, Valmet ja Huhtamäki.

Keskiviikkona tuloksia julkistivat muun muassa Stora Enso, Nordea ja rakennusyhtiö SRV. Tiistaina osavuosituloksesta kertoivat hissijätti Kone, elintarvikealan Atria ja konepajayhtiö Wärtsilä.

Tämä on päivittyvä uutinen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut