Teollisuuden avoimien työpaikkojen määrä on kolminkertaistunut vuodessa - Talous - Aamulehti

Teollisuudessa avoimien paikkojen määrä on lähes kolminkertaistunut – Nyt työntekijöitään irtisanonut yritys saattaa palkata lisää: ”Tässä on se ero, mikä suomalaisten ja ruotsalaisten firmojen välillä usein on”

Esimerkiksi koneenasentajille, koneistajille ja hitsaajille on tarvetta. Pahimmillaan työvoimapula voi toimia kasvun jarruna. Uusia avoimia paikkoja oli kesäkuussa poikkeuksellisen paljon.

Metallialan palveluihin erikoistunut tamperelainen Levytyö Särkinen tekee suurille firmoille esimerkiksi koneen runkoja. Hitsaaja Valtteri Pajari on työskennellyt yrityksessä kolme vuotta.

23.7.2021 8:00

Aamulehti

Pirkanmaalla teollisuudessa menee nyt niin hyvin, että työpaikkojen määrä on kasvanut. Sama kehitys näkyy myös muualla maassa. Erityisesti konepaja- ja metallituotteiden tuotantotyöntekijöistä on iso pula.

Koska Pirkanmaa on vahvaa konepajateollisuuden ja teollisuuden aluetta, työntekijöiden tarve on muihin toimialoihin nähden korostuu, henkilöstöpalvelualalla toimivan Barona Tampereen aluejohtaja Vesa Kangasniemi kertoo.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut