Vanhat asunnot käyvät nyt Tampereella kaupaksi vain täysin saneerattuina - Talous - Aamulehti

Vanhat asunnot käyvät nyt Tampereella kaupaksi vain täysin saneerattuina – yksi asuntoryhmä viedään käsistä

Monilla laina nousee kynnyskysymykseksi vapaa-ajan asunnon ostossa. Suomen Kiinteistövälittäjien mukaan etenkin 2000-luvulla rakennetut talot viedään Tampereella nyt käsistä.

1970- ja 1980-luvulla rakennetut talot eivät käy kaupaksi. Kuva Tampereen Otavalankadun ja Tuomiokirkonkadun risteyksestä syksyltä 2020.

29.6.2021 6:00 | Päivitetty 22.7.2021 11:39

Aamulehti

Tampereella 2000-luvulla rakennetut talot viedään asuntomarkkinoilla nyt käsistä. Sen sijaan 1970- ja 1980-luvulla rakennetuilla taloilla on pitkät myyntiajat, ellei asunto ole täysin saneerattu sisältä.

Tämä selviää tiistaina julkaistusta Suomen Kiinteistövälittäjien alueellisesta ennusteesta.

Tällä hetkellä parhaiten Pirkanmaalla kauppansa tekevät suuret kerrostaloasunnot. Myös rivi- ja omakotitaloille riittäisi kysyntää. Ostajia on kuitenkin enemmän kuin myytäviä asuntoja.

Aamulehti kertoi viime viikolla, että Tampereen asuntokaupan kasvu on Suomen isoista kaupungeista ylivoimaisesti kovinta.

Lainan saaminen edellyttää aina asunnon kuntotarkastuksen tekemistä sekä lisävakuuksia. Tämän vuoksi remontoitavat asunnot eivät ennustuksen mukaan kiinnosta ostajia, paitsi jos ostohinta on erittäin edullinen.

Suomen Kiinteistövälittäjien ennusteen mukaan vapaa-ajan asuntojen kauppamäärät sekä hinnat ovat noin kolmen prosentin nousussa edelliseen neljännekseen verrattuna.

Vakuuksien vuoksi lainan hakeminen on kuitenkin myös loma-asuntojen kohdalla haasteellista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut