Aamulehti selvitti: Nämä tamperelaiset pelifirmat takovat miljoonatulosta, yhdellä yrityksellä kasvua hämmentävät 1 800 prosenttia – Näin menestys syntyy tulikuumalla alalla

Pelialalla on räjähtävä kasvupotentiaali. Pelistudiot kehittävät pelejä ja tekevät niillä bisnestä eri tavoin. Tässä jutussa kolme tamperelaista pelialan yritystä kertoo tarinansa. Aamulehti otti selvää alan yritysten voimasuhteista. Kattava listaus näyttää, miten pelifirmoilla menee Tampereella.

Tero Alatalo (vas.) ja Sampo Töyssy istahtivat pelaamaan 10tonsin toimistolla Tampereen Hämeenkadulla kesäkuun lopussa. Alatalo ja Töyssy ovat olleet mukana yrityksen tarinassa sen perustamisesta asti. Töyssy uskoo, että ihmisen tarve pelata on pysyvä. Hän sanoo, että peliyrityksen on pyrittävä täyttämään aukkoja, joissa on vielä tilaa.

15.8.2021 6:00

Aamulehti

Tamperelaisissa pelialan yrityksissä kytee monta potentiaalista menestystarinaa. Tai kuten Business Tampereen startup-yritysten yhteisövastaava Tommi Uitti asian muotoilee: potti voi räjähtää milloin tahansa.

Yrityksistä kourallinen takoo nyt miljoonaliikevaihtoa. Kärjessä on Mariina Hallikaisen johtama Colossal Order 6,2 miljoonan euron liikevaihdollaan. Vuonna 2009 perustettu yritys on kasvanut kolme perättäistä vuotta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut