Tampereen Uros-areenalle haetaan pian noin 600 tapahtumatyöntekijää - Talous - Aamulehti

Tampereen Uros-areenalle haetaan pian noin 600:aa tapahtumatyöntekijää – Tällaisia ominaisuuksia hakijoilta odotetaan: ”Palvelutyö on asennetta”

Tampereen uudelle Uros-areenalle tulee noin 1 200 työpaikkaa, joista puolet on osa-aikaisia. Näiden työntekijöiden rekrytointi alkaa pian. Kysyimme toimitusjohtajalta, mitä hakijoilta odotetaan.

Uros-areenan on määrä avautua joulukuussa 2021. Tapahtumatyöntekijöiden rekrytointi uudelle areenalle alkaa pian. Lokakuussa 2020 areenaa esiteltiin yleisölle.

23.4. 6:45

Aamulehti

Joulukuussa toimintansa aloittavalle Uros-areenalle aletaan pian hakea työntekijöitä.

Areenalle ja sen yhteyteen tuleviin yrityksiin on tulossa yhteensä noin 1 200 työpaikkaa, joista arviolta puolet on kokoaikaisia ja puolet osa-aikaisia. Ensimmäisenä hakuun tulevat osa-aikaiset työpaikat.

Uros-areenan toimitusjohtaja Marko Hurme kertoo, että areenan toimijat hakeva kukin itse työntekijänsä. Areenalle on tulossa toistakymmentä toimijaa. Suurimmat niistä ovat kasinon toimija Veikkaus, hotellitoiminnasta vastaava Lapland Hotels ja ravintola-alalta Noho Partners.

Lue lisää: Tampereelle nousee ”Euroopan uusin ja hienoin areena” – neljä keskeistä Uros-pomoa kertoo, mitä on luvassa

Nyt rekrytoitavasta työvoimasta areenalle vastaa henkilöstöpalveluyritys Eezy, jonka rekrytoinnit areenalle aukeaviin työpaikkoihin käynnistyvät kesän aikana.

Osa-aikaisia työpaikkoja on kuutisen sataa. Eezyn toimitusjohtaja Sami Asikainen sanoo, että tarvittava työntekijäjoukko on isompi, koska kaikki eivät ole aina käytettävissä.

Erilaisia tehtäviä

Asikaisen mukaan tulevissa rekrytoinneissa haetaan ihmisiä erilaisiin asiakaspalvelutehtäviin, kuten järjestyksenvalvontaan, ravintoloihin ja aitiovastaavan tehtäviin.

Lisäksi tarvitaan työvoimaa tapahtumien rakentamiseen ja purkamiseen sekä erilaisiin huoltotöihin.

– Tämä on lisätyötä paikallisille tapahtumatyöntekijöille.

Tuntimääriä on Asikaisen mukaan vielä vaikea arvioida, sillä eri tapahtumiin tarvitaan eri määrä työntekijöitä. Tilannetta helpottaa se, että tapahtumien ennakoitavuus on kuitenkin hyvä.

Asikainen uskoo, että uusi areena kiinnostaa hakijoita työpaikkana.

–Se tulee olemaan poikkeuksellisen hieno ja ainutkertainen. Uskon, että se houkuttelee työntekijöitä.

Lue lisää: Tampereen uuden Uros-areenan turvallisuuskumppani julki – jos kaikki sujuu saumatta, koko areena voidaan hätätilanteessa tyhjentää 10 minuutissa

"Palvelutyö on asennetta”

Valittavilta odotetaan muutamia ominaisuuksia.

– Parhaimmillaan palvelutyö on asennetta ja sitä, että ihmiset kohtaavat hyväntuulisia ja asiansa osaavia työntekijöitä. Kun tapahtumissa kohtaamisajat ovat lyhyitä, pitää osata tehdä rivakasti töitä, eli ripeys ja nopeus, Asikainen listaa.

Palkkaus tehtävissä on toimialan työehtosopimusten mukainen tuntipalkka.

Asikainen arvioi, että rekrytointeja varten aloitetaan kampanja yhteistyössä areenan toimijoiden kanssa ja rekrytointitapahtumakin on tarkoitus järjestää.

Aivan ensimmäiseksi Eezy rekrytoi pari henkilöä, joiden vastuulle tulee se, että tulevissa tapahtumissa on oikea määrä tarvittavia työntekijöitä paikalla.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos