Moona Kansanen, 25, luo farkkujätteestä muotia – rakensi Piece of jeansin upcycling-idean ympärille - Talous - Aamulehti

Moona Kansanen, 25, luo farkkujätteestä tilkkumuotia Tampereella – palkittu yritysidea syntyi halusta tehdä jotain ongelmalle, joka koskettaa jokaista

Käytännössä farkkutuotteet ovat ikuisia, sanoo farkkujätteestä tilkkumuotia valmistavan Piece of Jeansin perustaja Moona Kansanen. Tänä vuonna yhtiö myy tuotteita neljä kertaa enemmän kuin vuosi sitten ja tavoite miljoonan euron liikevaihdosta voi toteutua lähivuosina. Kansaselle kaiken lähtökohta on kuitenkin vastuullisuudessa.

Moona Kansanen sanoo, että työ yrittäjänä farkkumuodin parissa muistuttaa paljon arkkitehdin työtä. Hän käyttää nykyisinkin luovuutta työskennellessään värien, vaatteiden ulkonäön ja verkkokaupan julkisivun parissa.

26.4. 7:06

Aamulehti

Se lähti varmaan näistä, Moona Kansanen sanoo ja kiskoo hyllystä farkut.

Kansanen sanoo törmänneensä toistuvasti reisien kohdalta hajoaviin farkkuihin. 2010-luvun alkupuolella vaihtoehtona oli jättää hajonneet farkut lojumaan kaapin pohjalle tai heittää ne sekajätteeseen.

– Päätin jättää ne mieluummin kaappiin, Kansanen sanoo.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos