Tampereen Santalahdessa rakentava Pohjola Rakennus kasvoi kannattavasti koronavuonna - Talous - Aamulehti

Tampereen Santalahdessa rakentava Pohjola Rakennus kasvoi kannattavasti koronavuonna

Rakennuskonsernilla oli ennätysmäärä asuntoja rakenteilla vuoden 2020 lopussa.

Tammikuussa 2021 Tampereen Santalahdessa näytti tältä.

16.2. 14:59

Aamulehti

Pohjola Rakennus kasvatti asuntotuotantoaan koronavuonna. Vuoden 2020 lopussa rakennuskonsernilla oli rakenteilla ennätykselliset 3 343 asuntoa. Vuoden aikana valmistui 1 763 Pohjola Rakennuksen rakentamaa asuntoa.

– Pohjola Rakennus nousi Suomen suurimpien asuntorakentajien joukkoon rakennettujen asuntojen lukumäärällä mitattuna, toimitusjohtaja Kari Inkinen kommentoi tilinpäätöstiedotteessa.

Hallituksen puheenjohtaja Juha Metsälä sanoo, että yhtiö onnistunut välttämään koronaviruksen mukanaan tuomat pahimmat riskit.

Pohjola Rakennuksen liikevaihto kasvoi 6,9 prosenttia vuoden 2019 295,1 miljoonasta eurosta 315,3 miljoonaan euroon.

Liiketulos kasvoi 27,8 prosenttia vuoden 2019 7,2 miljoonasta 9,2 miljoonaan euroon. Liiketulosprosentti parani 2,4 prosentista 2,9 prosenttiin.

Santalahdesta tuttu

Tampereella Pohjola Rakennus rakentaa esimerkiksi Kalevassa ja Santalahden alueella. Santalahdessa sen kohteisiin kuuluu vanha tulitikkutehdas.

Lue lisää: Vanhoista tehtaista jää vain rippeet Tampereen Santalahdessa – Maakuntamuseon tutkija arvostelee rajusti kaupunkia ja rakennusliikkeitä

Rakennuskonserni avasi vuoden 2020 alussa Tampereelle oman asuntomyymälän. Konserni aikoo avata vastaavan myymälän myös Helsinkiin.

Pohjola Rakennus ennakoi, että kasvukeskuksissa asuntojen kysyntä pysyy vuonna 2021 hyvällä tasolla, kunhan työttömyys ei kasva merkittävästi. Konserni odottaa, että sen liikevaihto ja kannattavuus parantuvat alkaneena vuonna.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut