Rautakauppa Rakennustarvike siirtyy nettiin Parkanossa - Talous - Aamulehti

Rautakauppa Rakennustarvike siirtyy nettiin Parkanossa

Kauko Turusen yhtiön ostamaan kiinteistöön siirtyy epoxy- ja viemärinavausaineiden valmistaja ja pakkaaja Arsalin Oy.

Rakennustarvike Seppälän omistaja Jari Seppälä myi rautakauppansa ja ryhtyy jälleen asuntorakentajaksi.

1.2. 19:44

Aamulehti, Parkano

Perinteinen rautakauppa Rakennustarvike Seppälä on myynyt koko kiinteistönsä Kauko Turusen omistamalle yhtiölle ja sen yhtiökumppanille Parkanossa.

Turusen KM-Sijoitus Oy:n viime keväänä ostama Arsalin Oy siirtää Tampereen seudulta epoxy- ja viemärinavausaineiden valmistuksen tiloihin ensi kesänä. Arsalin työllistää alkuun 1–2 henkilöä, kun Rakennustarvikkeella on ollut 2–6 työntekijää yrittäjät mukaan laskien.

Rakennustarvike toimii tiloissa heinäkuun loppuun ja siirtyy sitten nettikaupaksi. Omistaja Jari Seppälä ryhtyy yhtiön nimissä jälleen rakennusyrittäjäksi, lähinnä Tampereen seudulle, jossa hän toimi pitkään ennen kuin jatkoi isänsä Pekka Seppälän perheyritystä vuodesta 2008 Parkanossa.

Noin puolen hehtaarin tontilla on noin 700 neliömetrin kauppaliike ja yli 1 000 neliömetriä varastoja. Rakennustarvike Seppälän nimissä paikka on toiminut 1980-luvun alkuvuosista.

Seppälä toteaa, että Turusen tarjous laittoi miettimään rautakaupan jatkamista ja tulevaisuudennäkymiä. Ratkaisu tuli reilu viikko sitten.

Seppälä on toiminut yhteistyössä useiden rakentajien kanssa. Viimeksi parkanolaisen Jaakko Mäkipään yhtiön kanssa neljä rivitaloa valmistui Ylöjärvelle.

Seppälä toteaa, että alan kilpailu on kiristynyt nettikaupan myötä. Rakennustarvikkeen liikevaihto on pysynyt 1,5–2 miljoonassa eurossa vuosittain, varastossakin on 0,5–1 miljoonaa euroa kiinni.

Parkanossa alan kilpailu jatkuu, sillä kaupungissa vuosikymmeniä toimineen K-Raudan lisäksi puutavaraa, rakennustarvikkeita ja työkoneita myy Puupiste Oy.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut