Pirkanmaalla voi olla keväällä luvassa kaikkien aikojen konkurssiaalto, vaarassa etenkin pienet yritykset: ”Surullisia tarinoita, joissa elämäntyö on valumassa hukkaan"

Edessä on todennäköisesti ennennäkemätön konkurssiruuhka, kun koronan vuoksi voimassa ollut väliaikainen lainsäädäntö päättyy tammikuun lopussa. Kolme asiantuntijaa kertoo, millaiset yritykset kaatuvat ja mitä vakavia ongelmia lakimuutos on tuonut mukanaan. Uhkana on, että monet velkojat jäävät tyhjin käsin.

Suomen yrittäjien Tiina Toivonen muistuttaa, että konkurssiin ajautunut yrittäjä saa nykyään paljon paremmat mahdollisuudet uuteen alkuun ja vanhojen yritysvelkojen järjestelyyn, kuin 90-luvun alun lamassa, jolloin monia yrityksiä kaatui.

18.1.2021 7:04

Aamulehti

Pirkanmaalla voi tänä keväänä olla edessä satojen yritysten konkurssiaalto, kun konkurssilain väliaikainen muutos umpeutuu tammikuun lopussa. Muutos rajoitti velkojien oikeutta hakea yritys konkurssiin.

Tampereen kauppakamarin toimitusjohtajan Antti Eskelisen mukaan tilanne on haastava, sillä tieto tulevien konkurssien määrästä on vain arvailujen varassa. Kauppakamarin joulukuussa teettämässä kyselyssä 28 prosenttia vastanneista pirkanmaalaisyrityksistä kertoi, että yrityksen konkurssiriski on noussut merkittävästi koronaepidemian vuoksi.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut