UPM:n Jämsänkosken tehdas alkaa tehdä sanomalehtipaperia - Talous - Aamulehti

UPM:n Jämsänkoski laajentaa tuotantonsa sanomalehtipaperiin

Jatkossa Jämsänkosken tuotanto laajennetaan kattamaan myös sanomalehtipaperilajit. Tehdas on myynyt sanomalehtipaperia jo aiemmin koeajojen yhteydessä, mutta virallisesti valmistus pyritään aloittamaan alkuvuodesta.

UPM ilmoitti elokuussa sulkevansa Kaipolan tehtaan Jämsässä.

12.11.2020 18:19 | Päivitetty 12.11.2020 19:11

Aamulehti

Jämsänkosken tehdas voi alkaa valmistaa myös sanomalehtipaperilajeja, UPM kertoo torstaina lähettämässään tiedotteessa.

– Henkilöstömme on viime viikkojen aikana tehnyt paljon kehitystyötä tuotevalikoiman laajennuksen eteen. Olemme kehittäneet korkealaatuisia coldset-paperilajeja erityisesti kotimaisille sanomalehtipaperiasiakkaille ja asiakkaiden palaute painokokeista on ollut erittäin hyvää. Jämsänkosken tehtaan paperikone 6:n laajennetun tuotevalikoiman ansiosta UPM voi toimittaa sanomalehtipaperia keskeytyksettä Suomen markkinoille, tehtaanjohtaja Antti Hermonen kertoo tiedotteessa.

Sanomalehtipaperin tuotanto oli vaarassa loppua Suomesta, kun UPM elokuun lopussa päätti Jämsän Kaipolan-tehtaan sulkemisesta.

Läheisellä Jämsänkosken paperitehtaan paperikoneella on tehty koeajoja, ja testiajot sujuivat yhtiön mukaan hyvin. Jatkossa Jämsänkosken tehtaalla voidaan valmistaa kaikkia SC- ja sanomalehtipaperilajeja.

Jämsänkosken tehdas tuottaa paperia Suomeen ja Pohjoismaihin.

Tekniset muutokset valmiita alkuvuodesta

UPM:n Jämsänkosken tehtaan koeajoista on jo valmistettu sanomalehtipaperia asiakkaalle. Tehtaanjohtaja Antti Hermosen mukaan koeajoja jatketaan, ja niistä siirrytään varsinaiseen sanomalehtipaperin valmistukseen pian, sillä tekniset muutokset valmistuvat alkuvuodesta.

– Tavoitteena on, että vuoden alkupuolella meillä on täysin valmis konsepti.

Hermonen ei kommentoi, syntyikö ajatus tuotannon laajentamisesta sanomalehtipaperiin vasta Kaipolan tehtaan sulkemisuutisen jälkeen.

– Haluan kuitenkin korostaa, että meillä on koko ajan ollut halu palvella kotimaisia asiakkaitamme UPM:n toimittamalla sanomalehtipaperilla, ja siinä Jämsänkoskella on ollut rooli mahdollisena toimittajana heti alusta lähtien, Hermonen vastaa.

Tehtaan sulkeminen varmistui: Kaipola hiljenee joulukuun puoleenväliin mennessä – Yli neljäsataa saa potkut

Päivitys 12.11.2020 kello 19.09: Juttuun päivitetty tehtaanjohtaja Antti Hermosen kommentit.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut