NoHo Partnersin liikevaihto ja tulos heinä–syyskuussa 2020 - Talous - Aamulehti

Koronakriisi koetteli ravintolajätti NoHo Partnersia myös heinä–syyskuussa – yhtiö huomasi asiakaskysynnän palautuvan nopeasti, kun rajoitukset lievenevät

NoHo Partnersin edeltäjän, Restamax oy:n, perustaja ja NoHon hallituksen puheenjohtaja Timo Laine kuvattiin huhtikuussa 2020 tyhjässä ravintolassa.

10.11.2020 8:31 | Päivitetty 10.11.2020 14:06

Aamulehti

Ravintolajätti NoHo Partners oyj:n liikevaihto jäi heinä–syyskuussa 73 prosenttiin viime vuoden tasosta. Liikevaihto oli vuoden kolmannella neljänneksellä 56 miljoonaa euroa, kun se oli vuosi sitten vastaavana aikana 76,7 miljoonaa euroa.

Ravintolaliiketoiminnan vertailukelpoisten jatkuvien liiketoimintojen liikevoitto oli heinä–syyskuussa 2,2 miljoonaa euroa. Laskua vuoden 2019 kolmannen neljänneksen 6,2 miljoonasta eurosta tapahtui 64,4 prosenttia.

Ravintolaliiketoiminnan operatiivinen kassavirta oli 5,5 miljoonaa euroa, kun se oli vuosi sitten 9,1 miljoonaa euroa.

Koronapandemian aiheuttama äkillinen markkinamuutos vaikutti NoHo Partnersin mukaan merkittävästi yhtiön tulokseen heinä–syyskuussa.

Toisaalta kolmas vuosineljännes on yhtiön mukaan myös hyvä osoitus siitä, että ravintola-alalla markkina ja asiakaskysyntä palautuvat nopeasti, kun rajoitukset lievenevät.

– Ravintolamarkkina jatkoi kolmannella kvartaalilla nopeaa elpymistään ravintolarajoitusten lievennyttyä Suomessa 13.7. alkaen, toimitusjohtaja Aku Vikström kommentoi toimitusjohtajan katsauksessa.

Näkymä synkkeni

NoHo Partners perui maaliskuussa aiemmin antamansa tulosohjeistuksen vuodelle 2020. Yhtiö ei tarkenna ensi vuoden ennustettaan epävarman markkinatilanteen vuoksi.

Ravintolarajoitusten tiukentuminen jälleen lokakuussa on NoHo Partnersin mukaan jo vaikuttanut yhtiön toimintaan. Yhtiö kertoo, että lokakuussa myynnin volyymi oli noin 50 prosenttia ja liikevaihto noin 56 prosenttia edellisvuoden tasosta.

Marraskuun kysyntää heikentävät NoHon mukaan ravintoloita koskevat rajoitukset ja yksityistilaisuuksien peruuntuminen. Yhtiö arvioi, että marraskuun liikevaihto jää alle 50 prosenttiin edellisvuodesta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos