Yksi ala hyötyy koronakriisistä, kun ihmiset pysyvät kotona – Suomessa liikevaihto pysynee yli kahdessa miljardissa eurossa: "Ollaan onnekkaassa asemassa"

Suomalaiselle pelialalle on satanut kymmeniä miljoonia euroja investointeja koronapandemiasta huolimatta, ja pörssiin listautuneiden peliyhtiöiden kurssit ovat nousussa. Supercelliltä 25 miljoonaa euroa tukea saaneen Metacore-peliyhtiön toimitusjohtaja Mika Tammenkoski sanoo, että alalla menee Suomessa paremmin kuin koskaan. Yhtiön jo yli 300 000 kertaa ladatusta uutuudesta povataan seuraavaa suomalaista menestyspeliä.

Supercell myönsi Metacorelle 15 miljoonan euron pääomasijoituksen ja 10 miljoonan euron lainan Merge Mansion -pelin globaaliin levitykseen. Kuvassa yhtiön Game artistit Mikko Sillanpää ja Katja Louhio esittelemässä pelin toiseen iteraatioon tulevia päivityksiä toimitusjohtaja Mika Tammenkoskelle.

6.10.2020 18:09

Koronakriisin aikana mobiili- ja videopelien pelaajamäärät ovat kasvaneet, koska ihmiset viettävät enemmän aikaa kotona. Maailmanlaajuisesti peliala on ollut yksi harvoista toimialoista, jotka eivät ole kärsineet poikkeusoloista.

Tämä pitää paikkansa myös Suomessa, kertoo suomalaisen pelialan kattojärjestön Neogamesin johtaja Koopee Hiltunen. Hän arvioi, että suomalaisen pelialan liikevaihto pysyy kuluvana vuonna koronakriisistä huolimatta yli kahdessa miljardissa eurossa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut