Pihlgren ja Ritola avaa ovensa yleisölle Akaassa – Tervetuloa meille -tempaus - Talous - Aamulehti

Yritykset esittelevät nyt itseään ja ovat mahdollisimman houkuttelevia – kuka tahansa voi mennä Pihlgrenille ja Ritolalle Akaaseen katsomaan, miten kauniita tapetteja on valmistettu vuodesta 1930

Miten perinteistä paperitapettia valmistetaan? Tähän saa vastauksen torstaina Akaassa toimivassa Pihlgren ja Ritola oy:ssä.

Akaalainen tapettitehdas Pihlgren ja Ritola oy on mukana Tervetuloa meille -tempauksessa. Ovet ovat avoinna torstaina kello 13–15. Painaja Jere Maaniitty vaihtaa painokoneen telaa.

2.10.2019 6:30

Aamulehti

Yritys on mukana tällä viikolla toteutettavassa Tervetuloa meille -tempauksessa. Kampanjassa on mukana lähes sata toimijaa eri puolilla Suomea.

– Haluamme tehdä tunnetuksi itseämme, tuotteitamme ja tapaamme valmistaa tapettia, sanoo Pihlgren ja Ritolan toimitusjohtaja Elina Yrjönen.

Yrityksen ensimmäinen mallisto valmistui jo vuonna 1930. Käytössä on liimaväreihin perustuva rotaatiopainomenetelmä, mutta käsityövaiheita on paljon. Puolet yrityksen noin kymmenen hengen vahvuudesta työskentelee tuotannossa.

– Tuotantotiloissa näkee miten perinteinen paperitapetti syntyy. Se on monelle varmasti eksoottista, Yrjönen sanoo. Ovet ovat avoinna torstaina kello 13-15.

Teollisessa mittakaavassa Suomessa tapettia valmistaa Pihlgren ja Ritolan lisäksi Sandudd. Myös sen kotipaikka on Akaa.

Kirjava joukko

Tervetuloa meille -tempaus on Suomalaisen työn liiton järjestämä.

Osanottajajoukko on hyvin kirjava. Mukana on muun muassa tehtaita, oppilaitoksia, ohjelmistotaloja, yhteiskunnallisia yrityksiä, henkilöstövuokrausyrityksiä, hoitolaitoksia ja kampaamoja.

– Olemme tyytyväisiä, että mukana on hyvin erilaisia toimijoita monelta toimialalta, sanoo Suomalaisen työn liiton toimitusjohtaja Tero Lausala.

Pirkanmaalta osallistujia on viideltä paikkakunnalta.

Tampereella ovensa avaa esimerkiksi Soilfood oy. Se valmistaa teollisuuden sivuvirroista tuotteita maatalouden lannoitteiksi ja maanparannukseen. Pirte on puolestaan lääkärikeskus, Pirkanmaan senioripalvelut oy on keskittynyt kotihoitoon ja palvelutaloihin.

Kangasalla voi tutustua Tam-Silkin ompelimoon ja neulomoon.

Pälkäneellä Printscopio esittelee lippujen ja viirien valmistusta.

Mänttä-Vilppulassa voi tutustua Metsämäen palvelutaloon ja Villa Soiluun. Niiden toimintaan kuuluu kuntouttava asumispalvelu mielenterveyskuntoutujille.

Tempauksessa mukana olevat löytyvät tervetuloameille.suomalainentyo.fi -sivun kautta.

Kolmas kerta

Tempaus on järjestyksessään kolmas.

Pihlgren ja Ritola oy on mukana toista kertaa. Yrjösen mukaan kokemukset olivat niin hyviä, että mukaan lähdettiin toistamiseen.

Lausalan mukaan päätähtäin on tehdä suomalaista työtä näkyväksi.

– Ihmisiä kiinnostaa mitä tehdään ja millä välineillä. Myös yritysten omistajuus kiinnostaa, samoin toiminnan vastuullisuus, Lausala sanoo.

Tavoite on saada etenkin nuoret liikkeelle.

– Tempauksessa mukana oleville tarjoutuu mahdollisuus esitellä itseään houkuttelevana työpaikkana, sanoo Lausala.

Viime vuonna tempauksessa oli saman verran osanottajia kuin nyt. Lausalan mukaan on hyvä kysymys, miksi useammat yritykset eivät lähde mukaan. Suomalaisen työn liitossa on jäsenyrityksiä noin 4 400.

Lausala odottaa, että ensi vuonna tempaukseen osallistuisi enemmän yrityksiä.

Avoimet ovat

Tervetuloa meille -viikkoa vietetään 30.9–6.10.

Kyseessä on Suomen suurimmat, yhtäaikaiset avoimien ovien päivät.

Suomalaisen työn liiton järjestämässä tapahtumassa on mukana kymmeniä yrityksiä ja yhteisöjä ympäri Suomea.

Tapahtumaviikolla järjestetään erilaisia tilaisuuksia.

Suosituimpia ovat tutustumisvierailut, kahvitarjoilut ja tehdaskierrokset.

Tempaukseen osallistuvat löytyy osoitteesta www.tervetuloameille.fi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut