Nokia kertoi saaneensa kymmeniä uusia 5G-sopimuksia - Talous - Aamulehti

Nokia kertoi saaneensa kymmeniä uusia 5G-sopimuksia

Nokian osakekurssi oli torstaina aamupäivällä eilisen päätöstason tuntumassa.

9.1.2020 13:55

Nokia tiedotti torstaiaamuna solmineensa maailmanlaajuisesti yhteensä 63 kaupallista 5G-sopimusta.

Nokian mukaan sillä on sopimuksia 5G-verkkojen toimituksesta muun muassa AT&T:n ,KDDI:n, Korea Telecomin, O2:n, Softbankin, Sprintin, T-Mobilen, Verizonen ja Vodafone Italyn kanssa.

– Tämä virstanpylväs korostaa laatuamme ja asiakkaidemme luottoa 5G-portfolioomme ja odotamme, että saamme tänä vuonna useita muita sopimuksia, Nokian mobiiliverkkoyksikön johtaja Tommi Uitto sanoo tiedotteessa.

Jos laskee yhteen Nokian kaupalliset 5G-sopimukset sekä 5G-kokeilut ja pilottihankkeet, on yhtiöllä jo yli 100 5G-sopimusta. 4G-asiakkaita Nokialla on yli 350.

– Nokia on ainut verkkotoimittaja, jolla on 5G-sopimuksia kaikkien koko Yhdysvallat kattavien operaattorien kanssa, kaikkien eteläkorealaisten operaattorien kanssa ja kaikkien kolmen koko Japanin kattavien operaattorien kanssa, Uitto sanoo.

Nokia on yksi maailman kolmesta suuresta verkkoyhtiöstä yhdessä kiinalaisen Huawein ja ruotsalaisen Ericssonin kanssa. Verkkoyhtiöt kehittävät parhaillaan kiivaasti uuden sukupolven 5G-verkkoteknologiaa ja 5G-verkkojen markkinan odotetaan aukeavan toden teolla vuoden 2020 aikana.

Nokia pelästytti sijoittajat viime syksynä kerrottuaan ongelmista 5G-tuotekehityksessä. Samalla yhtiö antoi tulosvaroituksen ja lopetti osingonmaksunsa väliaikaisesti.

Nokian osakekurssi oli torstaina aamupäivällä eilisen päätöstason tuntumassa, 3,624 eurossa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos