Lehto antoi tulosvaroituksen: liikevoitto jää reippaasti ennakoidusta – hankkeiden viipyminen nakertaa tulosta - Talous - Aamulehti

Lehto antoi tulosvaroituksen: liikevoitto jää reippaasti ennakoidusta – hankkeiden viipyminen nakertaa tulosta

Lehdon mukaan liikevaihto säilyy ennallaan mutta kannattavuus heikkenee.

9.5.2019 7:28

Rakennuskonserni Lehto Group arvioi, että konsernin liikevaihto vuonna 2019 on samalla tasolla kuin vuonna 2018 (721,5 miljoonaa euroa) ja liikevoitto on 2-6 prosenttia liikevaihdosta (5,2 prosenttia vuonna 2018). Yhtiö antoi tulosvaroituksen torstaina.

Lehdon tiedotteen mukaan liikevoittonäkymän muutoksen taustalla ovat edelleen syntyvät tappiot peruskorjaushankkeista, Ruotsin liiketoiminnan käynnistämisestä aiheutuneet ennakoitua suuremmat kulut ja ensimmäisestä päiväkotiprojektista aiheutunut tappio, sekä hoivakoti- ja toimitilahankkeiden katteiden heikentyminen ja viiveet uusien hankkeiden käynnistymisessä.

Näkymä perustuu yrityksen saatavilla oleviin tietoihin meneillään olevien rakennushankkeiden etenemisestä ja yrityksen arvioon vuoden 2019 aikana aloitettavista ja myytävistä rakennuskohteista, sekä tämänhetkiseen näkemykseen asuntomarkkinoiden kehittymisestä.

Keskeisimpiä liikevaihdon ja liiketuloksen kehittymiseen liittyviä riskejä ovat asuntojen kysynnän heikentyminen, hoiva- ja kouluhankkeiden käynnistymisen lykkääntyminen sekä viiveet neuvotteluvaiheessa olevien toimitilahankkeiden käynnistymisessä.

Aiempi 12.2.2019 tilinpäätöstiedotteessa julkaistu näkymä oli:

Lehto arvioi, että liikevoitto on 5-7 prosenttia liikevaihdosta (5,2 prosenttia vuonna 2018).

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut