SOL Palvelut aloitti yt-neuvottelut – vähennystarve yhtiön mukaan 3 000 työntekijää - Talous - Aamulehti

SOL Palvelut aloitti yt-neuvottelut – vähennystarve yhtiön mukaan 3 000 työntekijää

SOL Palvelut oy aloitti uuden yt-neuvottelukierroksen keskiviikkona.

Vähennystarve on yhtiön mukaan 3 000 henkilöä.

24.4.2020 17:24

SOL Palvelut oy aloitti keskiviikkona uuden yt-neuvottelukierroksen. SOL Palvelut oy:n pääluottamushenkilö Janne Forsman vahvistaa, että tavoitteena on vähentää koko Suomen henkilöstöstä noin 3 000 työntekijää.

– Ehkä siellä yritetään ennakoida loppuvuotta. Asiakasfirmoissa saatetaan leikata siivoustarpeista, joten ehkä leikkauksia yritetään tehdä nyt, Forsman sanoo.

Yt-neuvottelukierros on jatkoa maaliskuisille neuvotteluille, minkä tuloksena 1 500 henkilöä lomautettiin 1–90 päiväksi. Pamin tiedotteen mukaan heidän kohtalonsa on nyt epäselvä.

– 3 000 työntekijää on älyttömän iso joukko. En keksisi millään, että siivoustyöt vähenisivät niin paljon ajatellen, että laivoilla ja hotelleissa työskentelee noin 1 500 työntekijää. Työ saattaa matkailualoilla pienentyä, mutta noista 1 500 työntekijöistä tarvitaan osa takaisin töihin, Forsman sanoo Pamin tiedotteessa.

SOL Palvelut oy työllisti tilikauden 2019 päätteeksi 7 370 työntekijää. Liikevaihtoa yrityksellä oli 190,6 miljoonaa euroa ja tilikauden tulos oli 1,4 miljoonaa euroa.

Iltalehti ei tavoittanut SOL Palvelut oy:n toimitusjohtajaa tai henkilöstö- ja lakiasiainhoitajaa kommentoimaan asiaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: