Kesko jatkaa hyvää tulosta koronan keskellä: kolmas vuosineljännes historian paras – myös Pirkanmaalla kovaa kasvua - Talous - Aamulehti

Kesko jatkaa hyvää tulosta koronan keskellä: kolmas vuosineljännes historian paras – myös Pirkanmaalla kovaa kasvua

Yhtiö kuitenkin tunnustaa, että koronaepidemian pahentuminen vaikuttaisi negatiivisesti muuan muassa joulumyyntiin.

Keskon pääjohtajan Mikko Helanderin mukaan koronatilanne on toistaiseksi pysynyt hallinnassa Keskon toimintamaissa, mutta huoli epidemian leviämisestä ja talouskehityksen heikentymisestä on kuitenkin edelleen suuri.­

29.10.2020 10:18

Helsinki

Päivittäistavarakauppa Kesko kertoo tehneensä heinä–syyskuussa konsernin historian parhaan tuloksen. Pääjohtaja Mikko Helander kertoo tiedotteessa, että konsernin myynti kasvoi kaikilla toimialoilla.

Vuosineljänneksen vertailukelpoinen liikevoitto nousi 181,8 miljoonaan euroon, kun se oli vuosi sitten 152 miljoonaa. Liikevaihto laski 2  651,9 miljoonaan euroon 2  803,9 miljoonasta. Vertailukelpoinen liikevaihto kuitenkin nousi.

Konserni on tehnyt hyvää tulosta koronaepidemian aikana. Yhtiö kertoi ennätyksellisestä tuloksesta myös toisella vuosineljänneksellä, jolloin sitä siivittivät erityisesti vahva myynti päivittäistavarakaupassa sekä rakentamisen ja talotekniikan kaupassa.

Molempien liiketoimintojen myynti on yhtiön mukaan pysynyt hyvänä myös kolmannella vuosineljänneksellä. Samalla autokauppa on toipunut alkuvuoden laskusta.

Yhtiö antoi ensin heinä- ja sitten syyskuussa positiivisen tulosvaroituksen, ja se tarkentaa edelleen näkemyksiä koko vuoden tuloksesta ylöspäin. Tällä hetkellä yhtiö arvioi, että vuonna 2020 jatkuvien toimintojen vertailukelpoinen liikevoitto asettuu 530–570 miljoonaan euroon.

Yhtiö kuitenkin tunnustaa, että koronaepidemian tilanteen pahentuminen vaikuttaisi negatiivisesti muuan muassa joulumyyntiin.

–  Koronatilanne on pysynyt hallinnassa Keskon toimintamaissa. Huoli covid-19-epidemian laajentumisesta ja yleisen talouskehityksen heikentymisestä on kuitenkin edelleen suuri, Helander sanoo tiedotteessa.

Myynti kasvoi myös Pirkanmaalla

Pirkanmaalla K-ryhmän myynti oli tammi-syyskuussa yhteensä 700,8 miljoonaa euroa. Kasvua vuoden takaiseen verrattuna tuli 16,4 prosenttia.

Päivittäistavarakaupan myynti kasvoi lähes 10 prosenttia 496 miljoonaan euroon.

– K-ruokakauppojen liki 10 prosentin kehitys on kovaa luokkaa, sanoo Keskon Länsi-Suomen aluejohtaja Jari Alanen tiedotteessa.

Rakentamisen ja talotekniikan kauppa kävi 146,9 miljoonalla eurolla kasvaen 12,5 prosenttia. Autokaupan myynnin arvo oli 57,9 miljoonaa euroa.

– Ihmiset ovat innostuneet remontoimaan kotejaan ja se näkyy K-Rautojen yli 15 prosentin myynnin kehityksessä.

Kesko kehittää kauppaverkostoaan Pirkanmaalla. Tampereen K-Market Amurissa on meneillään sisäinen laajennus ja kaupungissa avataan ensi vuoden alkupuolella K-Market Haukiluoma. Ensi vuonna avataan myös Valkeakosken K-Market Vanhakylä ja Tampereen K-Supermarket Kaleva.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?